Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C34

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C34

FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Sauber C34

FORMULA 1

Μετά τις Williams, Lotus, McLaren, Mercedes, η Sauber είναι η έκτη κατά σειρά ομάδα που αποκαλύπτει το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015. Το όνομα αυτού είναι C34 και θα χρησιμοποιεί και φέτος μονάδες ισχύος της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ακολουθώντας το γνώριμο μοτίβο, η ελβετική ομάδα δεν πραγματοποίησε επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου της, απλά κάποια στιγμή δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες του. Το γκρι χρώμα αποτελεί παρελθόν και η C34 είναι βαμμένη σε μπλε και κίτρινο χρώμα, επιλογή που βασίζεται στις επιθυμίες του κεντρικού έως τώρα χορηγού που είναι η Banco do Brasil. Παράλληλα, η επιλογή χρωμάτων «βολεύει» και σε ότι αφορά στις εθνικότητες των δύο οδηγών, του Σουηδού Marcus Ericsson και του Βραζιλιάνου Felipe Nasr.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή σχεδιασμού του ρύγχους ενώ οι νέοι κανονισμοί σε αυτόν τον τομέα, έφεραν περαιτέρω αλλαγές στο υπόλοιπο μονοθέσιο. Νέο σχεδιασμό στους τροχούς για βελτιωμένη ροή αέρα, ελαφρές διαφοροποιήσεις στην εμπρός ανάρτηση που έχει και φέτος επιλεχθεί φιλοσοφία ράβδων ώσης. Τα sidepod είναι παρόμοια με τα περυσινά αλλά μικρότερα από της C33, παρότι σύμφωνα με τη Sauber υπάρχουν «αυξημένες απαιτήσεις ψύξης για τη νέα μονάδα ισχύος». Τα ψυγεία είναι πλέον τοποθετημένα οριζόντια ενώ το πίσω μέρος έχει μειωμένο όγκο. Στην πίσω ανάρτηση, χρησιμοποιούνται ράβδοι έλξης ενώ οι μηχανολόγοι της ομάδας επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της μηχανικής πρόσφυσης.

Όπως αποκάλυψε η ελβετική ομάδα, η μονάδα ισχύος της Ferrari μπορεί να έχει αλλάξει αρχιτεκτονική σε σχέση με πέρυσι, είναι όμως παρομοίων διαστάσεων.

Advertisement

«Το 2014 αποκτήσαμε αρκετή εμπειρία την οποία χρησιμοποιήσαμε στη δημιουργία της C34», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής σχεδιαστής της Sauber, Eric Gandelin. Οι τομείς στους οποίους εστίασαν καθώς εκεί «πονούσε» περισσότερο πέρυσι η C33, ήταν η κατανομή βάρους, η ταχύτητα στις αργές στροφές αλλά και η σταθερότητα κατά την πέδηση.

Η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, δήλωσε: «Πέρυσι είχαμε μία απογοητευτική χρονιά. Την αφήνουμε όμως πίσω μας και επικεντρωνόμαστε στην επόμενη. Πήραμε τα μαθήματά μας και είμαστε αισιόδοξοι ενόψει της νέας σεζόν. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να μαχόμαστε για βαθμούς».

Advertisement

Παρότι έχει στο ενεργητικό του μόνο μία σεζόν στη Formula 1, με την ανίσχυρη Caterham, o Marcus Ericcson καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας της Sauber.

«Θέλουμε να μαχόμαστε στο μέσο της κατάταξης, όπως έκανε πριν μερικά χρόνια η ομάδα. Προσωπικά, θέλω να συνεχίσω την πορεία εκμάθησής μου και να εδραιωθώ ως οδηγός της F1. Νιώθω πως βρίσκομαι στο σωστό περιβάλλον για να το πετύχω», είπε ο Σουηδός.

Advertisement

Όσο για τον teammate του, Felipe Nasr, πέρυσι είχε ρόλο δοκιμαστή στη Williams και παράλληλα έτρεχε στο GP2. Ένιωσε όμως έτοιμος για το επόμενο βήμα…

«Είναι η πρώτη μου σεζόν και έχω πολλά να μάθω. Πολλές πίστες είναι άγνωστες για μένα. Νιώθω όμως έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση», σχολίασε ο Βραζιλιάνος.

Την οδηγική σύνθεση συμπληρώνει (με τις ευλογίες της Ferrari), ο ταλαντούχος Ιταλός Raffaele Marciello που θα έχει ρόλο δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού.