FORMULA 1

Αποχωρούν ομάδες λόγω δυσχερειών!

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποχωρούν ομάδες λόγω δυσχερειών!

FORMULA 1

Αποχωρούν ομάδες λόγω δυσχερειών!

FORMULA 1

Όπως όλα δείχνουν στους επόμενους  αγώνες σε ΗΠΑ και Βραζιλία στο grid θα βρίσκονται μόνο 18 μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η FOM επιβεβαίωσε πως στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα μονοθέσια των ομάδων στο Ώστιν του Τέξας δε θα βρίσκονται αυτά των Marussia και Caterham. Ο Ecclestone έδωσε άδεια στις δυο ομάδες να μην παραστούν σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Πέρα από το άμεσο οικονομικό θέμα που έχουν οι δυο ομάδες ειδικά η Caterham που άλλαξε μετοχική σύνθεση πολύ πρόσφατα η μεγάλη εικόνα για τη F1 είναι αρνητική.

Είναι δεδομένο πως σε αθλητικό επίπεδο δε θα λείψει σε κανέναν η παρουσία των δυο ομάδων που σε πολλές περιπτώσεις τα μονοθέσιά τους κινούνταν σε ρυθμό GP2. Παρότι τόσο ο Kobayashi όσο και ο άτυχος Bianchi που τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του, είναι οδηγοί υψηλού επιπέδου.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα είναι πως η F1, σήμερα δεν προσφέρει ένα περιβάλλον όπου μπορεί να επιβιώσει εύκολα μια μικρή ιδιωτική ομάδα. Η FIA ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τις υπόλοιπες 9 ομάδες να βάλουν τρίτο μονοθέσιο στο grid παρότι μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που ο αριθμός των μονοθεσίων πέφτει κάτω από το 20.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει τη νέα χρονιά, προσωπικά πιστεύουμε ότι καλύτερα με 3 Ferrari, Red Bull, Mercedes και McLaren παρά με μη ανταγωνιστικές Caterham και Marussia. Είναι δεδομένο όμως πως η σταθερή βάση της F1, από ιδρύσεώς της δεν ήταν οι μεγάλοι κατασκευαστές αλλά οι καλές ιδιωτικές ομάδες.

Όπως και να έχει η εικόνα στο grid του Ώστιν με 18 μονοθέσια κάθε άλλο παρά υγιής είναι. Τα περιθώρια για ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Caterham ή να αποκατασταθεί το πρόβλημα ρευστότητας της Marussia είναι εξαιρετικά μικρά.