Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανακοίνωσε Sainz η Toro Rosso!

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωσε Sainz η Toro Rosso!

FORMULA 1

Ανακοίνωσε Sainz η Toro Rosso!

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, ο Carlos Sainz Jr θα οδηγεί για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, αντικαθιστά τον Jean-Eric Vergne που βλέπει την πόρτα της εξόδου μετά από 3 σεζόν στην ιταλική ομάδα (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Στο πλευρό του θα έχει τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Max Verstappen.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίδεται αυτή η ευκαιρία με την Toro Rosso. Από τη στιγμή που εντάχθηκα στο πρόγραμμα Junior της Red Bull, αυτός ήταν ο στόχος μου και θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull που πιστεύει σε εμένα. Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στο World Series by Renault και ανυπομονώ για το επόμενο βήμα, στην F1. Έκανα πέρυσι μία ημέρα δοκιμών με την Toro Rosso και μου άρεσε η ατμόσφαιρα στην ομάδα. Τους επόμενους μήνες θα προετοιμαστώ σκληρά, ώστε να είμαι καθόλα έτοιμος να μπω στο κόκπιτ στις πρώτες δοκιμές εξέλιξης που θα γίνουν στη Χερέθ. Θα είναι ευχάριστο που θα κάνω το επίσημο ντεμπούτο μου ως οδηγός της F1 στην πατρίδα μου», δήλωσε ο 20χρονος.

Advertisement
Advertisement

Ο Sainz Jr κατέκτησε τον τίτλο Ασίας-Ειρηνικό στην κατηγορία KF3 στα καρτ το 2008 και δύο χρόνια μετά έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο των μονοθεσίων – με τη Formula BMW. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Formula Renault 2.0, στη βρετανική F3, το GP3 και φέτος στο World Series by Renault 3.5 όπου κατέκτησε τον τίτλο. Έγινε μάλιστα ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού.

O ταλαντούχος οδηγός έχει ήδη κάνει δοκιμές, τόσο με την Toro Rosso όσο και με τη Red Bull Racing

Ο Ισπανός συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι τις προηγούμενες ημέρες, οδηγώντας για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Από την πλευρά της Toro Rosso, το… καλωσόρισμα ανέλαβε ο διευθυντής της ομάδας, Franz Tost: «Με τον Carlos Sainz να ανακοινώνεται ως teammate του Max Verstappen στην οδηγική μας σύνθεση για την επόμενη σεζόν, συνεχίζουμε την παράδοση της Toro Rosso, που την θέλει να δίνει σε απόφοιτους του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Red Bull, την ευκαιρία να βρεθούν στη Formula 1. Παρακολουθούσα τον Carlos να εξελίσσεται και να ανεβαίνει κατηγορίες, σημειώνοντας συνεχώς βελτίωση, με αποκορύφωμα τον πανάξιο φετινό τίτλο στο World Series. Θυμάμαι όμως και την ημέρα δοκιμών που έκανε μαζί μας, το 2013 στο Σίλβερστοουν, όπου οδήγησε την STR8. Εξέπληξε τόσο εμένα όσο και τους μηχανικούς μας, με την ώριμη προσέγγισή του αλλά και την ταχύτητά του».