Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανακοίνωσε Nasr για το 2015 η Sauber

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωσε Nasr για το 2015 η Sauber

FORMULA 1

Ανακοίνωσε Nasr για το 2015 η Sauber

FORMULA 1

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Marcus Ericsson για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η Sauber αποκάλυψε και το όνομα του teammate του! Αυτός θα είναι ο Felipe Nasr που φέτος εκτελεί χρέη τρίτου οδηγού στην ομάδα της Williams.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η στιγμή της ανακοίνωσης μόνο τυχαία δεν είναι αφού στην ελβετική ομάδα θεώρησαν ιδεατό να αποκαλύψουν τα σχέδια τους στο περιθώριο του Grand Prix Βραζιλίας. Διότι εκτός από τον Βραζιλιάνο οδηγό, ανακοινώθηκε και η έναρξη της συνεργασίας με τον βασικό του χορηγό, τη Banco do Brasil.

«Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την καριέρα του Felipe και θεωρούμε πως πλέον αξίζει μία θέση επίσημου οδηγού στη Formula 1, έχοντας σημειώσει πολλές επιτυχίες στις μικρότερες κατηγορίες», είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn.

Advertisement
Advertisement

Πράγματι, ο 22χρονος είναι από τους οδηγούς που έχουν προκαλέσει αίσθηση τα τελευταία χρόνια. Το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Formula BMW, στην παρθενική του συμμετοχή στο θεσμό. Δύο χρόνια μετά ανακηρύχθηκε πρωταθλητής της Βρετανικής  F3 ενώ φέτος στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του GP2 Series, είναι δεύτερος στη βαθμολογία, με τέσσερις νίκες στο ενεργητικό του.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Μία αξέχαστη στιγμή την οποία οφείλω σε όλους εκείνους που με έχουν στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια: την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους σπόνσορές μου, όλες τις ομάδες αλλά και τη χώρα μου. Σήμερα, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η Sauber έχει φέρει στη Formula 1 πολλούς σπουδαίους οδηγούς όπως ο Felipe Massa, o Kimi Raikkonen, o Robert Kubica και ο Sebastian Vettel (σ.σ. τους δύο τελευταίους ως BMW-Sauber). Είμαι περήφανος που είμαι πλέον μέλος αυτής της αγωνιστικής οικογένειας. Είχα μία φανταστική χρονιά με τη Williams, όπου έμαθα πολλά και προετοιμάστηκα για να γίνω οδηγός της F1», είπε ο Nasr.

Advertisement

Το δίδυμο λοιπόν της Sauber για το 2015, είναι οι Marcus Ericsson και Felipe Nasr. Ο Esteban Gutierrez θα αποτελέσει παρελθόν μετά από δύο σεζόν με την ελβετική ομάδα ενώ το συμβόλαιο του Adrian Sutil θα ολοκληρωθεί πρόωρα καθώς αφορούσε και στο 2015.