Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανακοίνωσε Ericsson για το 2015 η Sauber!

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωσε Ericsson για το 2015 η Sauber!

FORMULA 1

Ανακοίνωσε Ericsson για το 2015 η Sauber!

FORMULA 1

Σε μία εποχή όπου όλα στη Formula 1 έχουν να κάνουν με το χρήμα (ή καλύτερα την έλλειψή του για κάποιες ομάδες), η Sauber ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν θα οδηγεί για λογαριασμό της ο Marcus Ericsson. Ο Σουηδός απογοήτευσε φέτος με την Caterham…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στην εσωτερική κόντρα με τον σαφώς πιο έμπειρο Kamui Kobayashi, ηττήθηκε κατά κράτος: 11-4 το μεταξύ τους σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές, 5-2 στους αγώνες όπου τερμάτισαν αμφότεροι. Όμως, ενώ ο Ιάπωνας είναι στο Ώστιν ελπίζοντας να πείσει κάποια ομάδα να του προσφέρει ρόλο δοκιμαστή για το 2015, ο Ericsson έχει ήδη βρει θέση επίσημου οδηγού!

Ο 24χρονος μεταπηδά στη Sauber και δήλωσε σχετικά: «Μετά από μία επεισοδιακή εβδομάδα, έλαβα πρόωρα το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο! Η Sauber F1 με εμπιστεύτηκε για το 2015, πράγμα που με κάνει υπερήφανο, καθώς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες για ανάδειξη νέων οδηγών. Θα είναι μεγάλη πρόκληση. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βελτιωθώ ως οδηγός αλλά και να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στα επίπεδα απόδοσης που αξίζει να βρίσκεται».

Advertisement
Advertisement

Όσο για την ελβετική ομάδα, στην επίσημη ανακοίνωσή της, τον Ericsson καλωσόρισε η επικεφαλής Monisha Kaltenborn: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία. Ο Marcus είναι ένας οδηγός με κίνητρα. Δεν είχε εύκολη πρώτη σεζόν στη Formula 1 αλλά παρέμεινε ψύχραιμος και σταδιακά βελτιώθηκε. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα φέρει νέο αέρα στην ομάδα μας».

Το σίγουρο είναι πως θα φέρει «ζεστά» ευρώ αφού φημολογείται πως ο Σουηδός έχει οικονομική υποστήριξη 18 εκατομμυρίων σε χορηγίες. Αριθμός που αν κρίνουμε από την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε στην «κατάρρευση» της Caterham, μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

O Marcus Ericsson εν δράσει στο Μπαχρέιν!

Μετά από τον τίτλο στην ιαπωνική Formula 3 αλλά τέσσερις μέτριες σεζόν στο GP2 Series, o Ericsson έκανε φέτος το μεγάλο βήμα στη Formula 1. O καλύτερος τερματισμός του ήταν η ενδέκατη θέση στο Grand Prix του Μονακό.

Advertisement

Όσο για τον teammate του, θα ανακοινωθεί σε μελλοντική ημερομηνία. Φημολογείται όμως πως στην… pole position είναι ο δοκιμαστής της ελβετικής ομάδας, Giedo van der Garde, που επίσης έχει σημαντική οικονομική υποστήριξη.

Όσο για το τωρινό δίδυμο της Sauber που δεν έχει καταφέρει έως τώρα να της χαρίσει ούτε ένα βαθμό, ο Esteban Gutierrez όλα δείχνουν πως αποτελεί παρελθόν ενώ στην περίπτωση του Adrian Sutil, θα πρέπει να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση καθώς έχει συμβόλαιο και για το 2015.

Advertisement