Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Σα να κέρδισα αισθάνομαι!

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Σα να κέρδισα αισθάνομαι!

FORMULA 1

Alonso: Σα να κέρδισα αισθάνομαι!

FORMULA 1

Ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής μετά από εκπληκτική προσπάθεια κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, παρότι επουδενί η Ferrari F14T είχε τη δυναμική για μια τέτοια επίδοση.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Alonso πήρε μεγάλο ρίσκο αλλάζοντας μόνο δυο φορές ελαστικά (σ.σ: έβαλε τη μαλακή γόμα στον 8ο και στον 38ο γύρο) και κατάφερε να τερματίσει κάνοντας 32 γύρους με το δεύτερο σετ μαλακής γόμας!

Παραλίγο μάλιστα να κερδίσει κιόλας, υπέκυψε στο τέλος στην πίεση του Ricciardo αλλά κράτησε πίσω του τη Mercedes του Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος του Ουγγρικού GP ο Ισπανός δήλωσε: «Δέκα γύρους πριν το τέλος συζητούσαμε αν θα πρέπει να σταματήσουμε για να εξασφαλίσουμε τους βαθμούς της 4ης θέσης που είναι πολύτιμοι για μας. Τελικά δεν άλλαξα ελαστικά έμεινα έξω υπερασπίστηκα τη θέση μου ως το τέλος όσο καλύτερα μπορούσα και η 2η θέση είναι σα νίκη αυτή τη στιγμή. Ήταν πολύπλοκος αγώνας, είχαμε δυσκολίες ευτυχώς όλες οι αποφάσεις που πήραμε ως ομάδα αποδείχτηκαν σωστές».

Από την πλευρά του ο Raikkonen που εκκινούσε 16ος και τερμάτισε 6ος δεν ήταν ευχαριστημένος: «Δε μου λέει τίποτα η 6η θέση, είμαι εδώ για να κερδίζω. Οι βαθμοί είναι καλοδεχούμενοι αλλά απέχουμε απ’ αυτό που πρέπει. Είμαι απογοητευμένος. Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Advertisement

Για το Φινλανδό οι 8 βαθμοί της 6ης θέσης είναι το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα όπως και για τον Alonso οι 18 βαθμοί της 2ης θέσης.