Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H πολυσυζητημένη φωτογραφία του Alonso

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πολυσυζητημένη φωτογραφία του Alonso

FORMULA 1

H πολυσυζητημένη φωτογραφία του Alonso

FORMULA 1

Συζητήσεις και σχόλια έχει προκαλέσει φωτογραφία που δημοσίευσε ο μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο, Λουίς Γκαρσία Αμπαντ. Σε αυτή ο Ισπανός είναι ακινητοποιημένος σε φορείο ενόψει εξετάσεων μετά από την «πτήση» που έκανε η Ferrari του στη Γιας Μαρίνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Φυσικά όσο κι αν κάποια ΜΜΕ προσπάθησαν να δραματοποιήσουν τη κατάσταση, αντιδρώντας ακριβώς όπως ήλπιζε ο Ισπανός μάνατζερ για να προκαλέσει ντόρο, τα πράγματα ήταν πιο απλά.

Κατά τη διάρκεια της αμφισβητούμενης προσπέρασης του δις πρωταθλητή επί του Ζαν-Ερίκ Βερν, η Ferrari του πάτησε βίαια πάνω στα κερμπ και απογειώθηκε. Η προσγείωση ήταν σίγουρα επίπονη αλλά η καταγραφή στιγμιαίων πιέσεων της τάξης των 28G (!) προέκυψε από λανθασμένη τοποθέτηση του σχετικού αισθητήρα στην F138.

Advertisement
Advertisement

Όταν η σχετική μέτρηση ξεπερνά τα 15G, το αυτοματοποιημένο σύστημα σημαίνει συναγερμό και δεδομένου πως ο Αλόνσο παραπονέθηκε για κάποιους πόνους στην πλάτη, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μεταφοράς του στο ιατρικό κέντρο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Βέβαια και μόνο που ο Ισπανός συνέχισε κανονικά τον αγώνα, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο, ήταν σαφές πως η κατάσταση της υγείας του δεν έκρυβε δράμα. Τουλάχιστον στα… δάκτυλα, αφού είχε και τη διάθεση να ανεβάζει ενημερώσεις και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Πήγε όμως για τις εξετάσεις, όπου τον τοποθέτησαν σε φορείο, ακινητοποιώντας το σώμα και το κεφάλι του για παν ενδεχόμενο: όπως βλέπετε στη φωτογραφία κι όπως προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις.  Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξετάσεις βγήκαν «καθαρές» και παράλληλα, αποδείχθηκε πως παρά τη σφοδρότητα της ανώμαλης προσγείωσης, τα στιγμιαία G που δέχθηκε ήταν πολύ λιγότερα από τα 28 που κατέγραψε ο αισθητήρας.

Advertisement

«Γεια σας! Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης! Η νύχτα κύλησε έτσι κι έτσι, θα κάνω μερικά ακόμα τεστ το απόγευμα και θα προσπαθήσω να επιστρέψω στο 100% το συντομότερο δυνατό. Ευτυχώς τα δόντια μου είναι όλα στη θέση τους και έχω μόνο κάποιους πόνους στην πλάτη. Όλα είναι καλά», ανέφερε σήμερα ο Αλόνσο, καθησυχάζοντας όσους παρασύρθηκαν από τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο μάνατζερ του.

Βέβαια… αν προσέξεις καλά την εικόνα, το κλασικό ύφος του Ισπανού όταν κάνει χιούμορ, μαρτυρά πως ακόμα και αν το σκηνικό ξενίζει, η κατάσταση κάθε άλλο παρά δραματική ήταν.

Advertisement