Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Κρατήστε τον Button

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Κρατήστε τον Button

FORMULA 1

Alonso: Κρατήστε τον Button

FORMULA 1

Μία από τις θέσεις που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί επίσημα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2016, είναι αυτή του teammate του Fernando Alonso στην ομάδα της Honda.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/PanosSeitanidis)

Το συμβόλαιο του Jenson Button ήταν μονοετές και ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο ο Alonso δεν κρύβει πως θέλει τον έμπειρο Βρετανό στο πλάι του και του χρόνου…

«Ο Jenson είναι πολύ καλός όλη τη σεζόν. Συνεργαζόμαστε στενά προσπαθώντας να βοηθήσουμε την ομάδα. Η εμπειρία του ήταν πολύ σημαντική για τις αναβαθμίσεις που έχουμε φέρει στο μονοθέσιό μας, τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής, όσο και σε εκείνο της μονάδας ισχύος. Η παραμονή του πιστεύω πως θα είναι καλή για την ομάδα. Αν αποφασίσουν πως χρειάζεται αλλαγή, μπορεί αυτό να φέρει κάποια πλεονεκτήματα αλλά θα φέρει και μειονεκτήματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι σίγουρος πως η συνεργασία μου με τον Jenson έχει υπάρξει πολύ παραγωγική για την ομάδα αλλά και για μένα – έχω μάθει πολλά δίπλα του», είπε ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα ο 34χρονος πλέον Alonso, τόνισε πως θα ήταν καλό η McLaren να μη περιμένει όπως πέρυσι μέχρι τα… Χριστούγεννα για να πάρει μία απόφαση.

Ποιο είναι το δίλημμα της βρετανικής ομάδας; Αν θα κρατήσει τον Button ή αν θα προβιβάσει έναν από τους δύο ταλαντούχους δοκιμαστές της: τον Kevin Magnussen που πέρυσι είχε θέση επίσημου οδηγού και στην αρχή της σεζόν που διανύουμε κάλυψε το κενό του τραυματία Alonso ή τον ταχέως ανερχόμενο Stoffel Vandoorne που δείχνει εντυπωσιακά δείγματα ταλέντου στο GP2 Series όπου αγωνίζεται.