FORMULA 1

Alonso: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alonso: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!

FORMULA 1

Alonso: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!

FORMULA 1

Πολλά νεύρα και μέτρια εμφάνιση για τη Ferrari στα χέρια των δυο παγκόσμιων πρωταθλητών, Fernando Alonso και Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ισπανός εκκίνησε 5ος και πέρασε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα πίσω από τον Nico Hulkenberg που εκκινούσε 7οςμε τη Force India. Κατάφερε τελικά να τον περάσει εξαντλώντας τη δυναμική των Pirelli πριν το δευτερο πιτ στοπ που το καθυστέρησε 2 γύρους. Συγκεκριμένα ο Γερμανός άλλαξε ελαστικά στον 33ο γύρο και ο Alonso στον 35ο. Ο Ισπανός σ’ αυτούς τους δυο γύρους κινήθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και βγαίνοντας από τα πιτ 8 δέκατα πιο γρήγορα απ’ ότι χρειάστηκε ο Hulkenberg, βρέθηκε μπροστά του.

Η μάχη ήταν οριακή και ο Ισπανός χρειάστηκε να εξαντλήσει τη μαχητικότητά του για να κρατηθεί εμπρός από το Γερμανό.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος του αγώνα ο Alonso δήλωσε: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή μας απόδοση, πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν ήμουν σε θέση να διεκδικήσω βάθρο από τις McLaren, ο Kimi είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στις Toro Rosso, πέρυσι είχε κερδίσει εδώ. Βέβαια είμαστε στον πρώτο αγώνα. Δε τρελαίνομαι μ’ αυτά που είδα. Ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε ώστε να πάμε στη Μαλαισία σε δυο βδομάδες σε καλύτερη κατάσταση. Είχαμε θέματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, το θετικό είναι πως τερματίσαμε χωρίς προβλήματα. Η στρατηγική μας ήταν καλή σήμερα και τελειώσαμε τον αγώνα χωρίς προβλήματα. Τα πιτ στοπ πήγαν άριστα και βγήκαμε μπροστά από το Hulkenberg. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην εμφάνισή μας, πρέπει να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Ο αγώνας μας ήταν ανάλογος αυτού που είχαμε στα χέρια μας, πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς μέχρι να βελτιωθεί η ταχύτητά μας».

Μετά το μηδενισμό του Daniel Ricciardo, ο Alonso πήρε τους 12 βαθμούς της τέταρτης θέσης και ο Ράικονεν τους 6 βαθμούς της έβδομης θέσης.

Advertisement