Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Δε θα κάνει διαφορά το νέο σύστημα δοκιμών!

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alonso: Δε θα κάνει διαφορά το νέο σύστημα δοκιμών!

FORMULA 1

Alonso: Δε θα κάνει διαφορά το νέο σύστημα δοκιμών!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso πιστεύει πως οι ομάδες της F1 θα λύσουν αμέσως το γρίφο του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών και έτσι αυτό δε θα κάνει καμία διαφορά.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Alonso ήταν ένας από τους οδηγούς που καταφέρθηκαν όχι εναντίον του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών αλλά της επιβολής αυτού. Θυμίζουμε ότι αρχικά ήταν να επιβληθεί από την Αυστραλία, βγήκε ο Ecclestone και είπε ότι δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν τα γραφικά μέχρι την Ισπανία, τελικά όμως πρόλαβαν και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο.

Το σύστημα κατατακτήριων δοκιμών αλλάζει για πρώτη φορά μετά το 2006 και στο σχετικό άρθρο δεξιά σας μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για τον αντίκτυπο του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών στη σειρά εκκίνησης, ο Alonso τόνισε: «Έχουμε πολλούς ταλαντούχους έξυπνους ανθρώπους στη F1, που κατανοούν πλήρως τους κανονισμούς. Όλοι θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα. Θα ακολουθούν όλοι την ίδια μαθηματική εξίσωση για να κάνουν το σωστό και δε υπάρξει περίοδος προσαρμογής. Για μας τους οδηγούς δεν αλλάζει τίποτα θα κάνουμε γρήγορους γύρους την ενδεδειγμένη στιγμή. Για τους θεατές θα είναι λίγο δύσκολο και πιστεύω ότι θα χρειαστούν κάποιοι αγώνες για να το συνηθίσουν. Δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητη η αλλαγή. Η F1 είναι πολύπλοκη μερικές φορές και δυσνόητη γι’ αυτούς που παρακολουθούν. Ένα πράγμα ήταν εύκολο να γίνει κατανοητό και αυτό το αλλάξαμε. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα προσαρμοστούν σ’ αυτό οι θεατές».

Alonso-barca15test1-a640

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο 19/3 στις 08:00 το πρωί ώρα Ελλάδος.