Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Αντίδοτο για την F1 η νίκη στο 24h Le Mans

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Αντίδοτο για την F1 η νίκη στο 24h Le Mans

FORMULA 1

Alonso: Αντίδοτο για την F1 η νίκη στο 24h Le Mans

FORMULA 1

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ανάγκη του Fernando Alonso να «πειραματιστεί» με διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού προήλθε από το γεγονός πως δεν κατέκτησε όσα θα έπρεπε -βάσει του ταλέντου του- στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Παρότι υπάρχει και αντίλογος, θεωρούμε πως όλοι συμφωνούν πως θα μπορούσε τώρα να έχει περισσότερους από δύο παγκόσμιους τίτλους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ισάριθμες είναι όμως πλέον οι νίκες του και στον 24ωρο αγώνα του Μαν.

Πάντως ο Ισπανός χρειάστηκε φέτος και τη βοήθεια της τύχης για να κερδίσει τον αγώνα με το Toyota TS050 Hybrid #8 που μοιράστηκε με τους Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi, λόγω του κλαταρισμένου ελαστικού του Toyota TS050 Hybrid #7 των Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez που είχαν τα ηνία μέχρι μία ώρα πριν το φινάλε.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι κάτι που ο οδηγός από το Οβιέδο αναγνώρισε αν και όπως τονίζεται και στα λεγόμενά του, στην πλούσια καριέρα του άλλοτε η τύχη αποτέλεσε σύμμαχο κι άλλοτε εχθρό.

«Το να κερδίσω δύο φορές το Μαν είναι κάτι απίστευτο. Σε αυτούς αγώνες υπάρχει συγκλονιστική εναλλαγή συναισθημάτων, άλλοτε είσαι δύο λεπτά πίσω και μετά από λίγο προηγείσαι. Ο φετινός αγώνας ήταν σοκαριστικός. Δεν είχαμε την ταχύτητα για να κερδίσουμε, το #7 ήταν ταχύτερο από εμάς επί 24 ώρες και ίσως δεν δικαιούμασταν τη νίκη αλλά ήμασταν τυχεροί. Σε άλλες περιπτώσεις η τύχη με έθεσε εκτός μάχης σε αγώνες ή και πρωταθλήματα της F1. Άρα θα χαρώ την τύχη μου», είπε ο Alonso στο Motorsport.com.