FORMULA 1

Ferrari: Θα βελτιωθεί γρήγορα η ταχύτητα!

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Θα βελτιωθεί γρήγορα η ταχύτητα!

FORMULA 1

Ferrari: Θα βελτιωθεί γρήγορα η ταχύτητα!

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, James Allison πιστεύει πως στις δυο περιόδους χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που απομένουν μέχρι την έναρξη της σεζόν στις 16/3 στην Αυστραλία θα δούμε θεαματική βελτίωση στο ρυθμό των μονοθεσίων.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν έχουν προγραμματιστεί δυο τετραήμερα αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη 19/2 – 22/2 και από 27/2 – 2/3. Στο πρώτο τετραήμερο χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Χερέθ είδαμε τα μονοθέσια να κινούνται σε ρυθμό ακόμη και 8 sec πιο αργά από πέρυσι και αρκετοί πιλότοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν είναι υπερβολικά αργά τα φετινά μονοθέσια.

Μιλώντας σχετικά ο Βρετανός μηχανικός ξεκαθάρισε: «Αν δει κανείς τη διαμόρφωση των πίσω αεροτομών στη Χερέθ καταλαβαίνει πως οι ομάδες έχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βελτιώσουν την πρόσφυση. Οι νέοι κανονισμοί προσφέρουν νέες ευκαιρίες για να βελτιώσει κανείς την αεροδυναμική απόδοση και αυτό θα γίνει εντυπωσιακά γρήγορα».

Advertisement
Advertisement

Είναι βέβαιο πως όλες οι ομάδες στη Χερέθ είχαν ένα βασικό αεροδυναμικό πακέτο που απείχε αρκετά απ’ αυτό που θα χρησιμοποιήσουν στην Αυστραλία.

Ο Jenson Button συμπλήρωσε πάνω στο θέμα: «Στον πρώτο αγώνα όλοι θα είναι ταχύτεροι. Μαντεύω πως μέχρι το τέλος της χρονιάς δε θα υπολειπόμαστε πάνω από 2 sec από τον περσινό ρυθμό».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής μηχανικός της Williams, Rob Nelson ξεκαθάρισε: «Είχα 300 πράγματα για δοκιμή στη λίστα και στη Χερέθ έκανα μόνο τα 50. Απομένουν πολλά ακόμη, θα δοκιμάσουμε το αεροδυναμικό πακέτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Αυστραλία το Μάρτιο στο Μπαχρέιν».