Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

FORMULA 1

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

FORMULA 1

Την πεποίθησή του πως η Red Bull Racing θα παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστική στο ξεκίνημα της σεζόν του 2020 εξέφρασε ο Helmut Marko.

Advertisement
Advertisement

Ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull για τα αγωνιστικά προγράμματα, θεωρεί πως η τετράμηνη καθυστέρηση στην πρεμιέρα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελεί αρωγό στις προσπάθειες των «ταύρων». Και εξηγεί το γιατί…

«Συνήθως είμαστε πιο δυνατά στα μισά της σεζόν. Τώρα, όλα αρχίζουν στα μισά της σεζόν. Θα πάμε στην Αυστρία έχουμε φτάσει σε ένα εντελώς διαφορετικό στάδιο εξέλιξης του μονοθεσίου, σε σύγκριση με αυτό που είχαμε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Αντίστοιχα και σε ότι αφορά στον κινητήρα, έχουμε επιπλέον απόδοση», είπε ο Marko στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Advertisement
Advertisement

Τι θα γίνει όμως με τον ανταγωνισμό; Ο 77χρονος θεωρεί πως το αντίπαλο δέος για τη Red Bull Racing θα είναι η Mercedes. Μάλιστα, συνδέει τα κατ’ εκτίμηση επίπεδα απόδοσης της Ferrari με την αποχώρηση του Sebastian Vettel από αυτή.

«Αν δεχθούμε πως οι χρόνοι από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε δεν πιστεύω πως η Ferrari θα είναι στις πρώτες θέσεις. Έπειτα, θα υπάρχει και μία περίεργη κατάσταση με τον Vettel. Μάλλον δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του γιατί είδε πως εκεί δεν υπήρχε η προοπτική να κερδίσει κι άλλο τίτλο. Αν δεν πάει τελικά στη Mercedes, το να περάσει ένα χρόνο εκτός δράσης έχει λογική. Το 2022 θα έχουμε εντελώς διαφορετικούς κανονισμούς και πιστεύω πως θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε μία ομάδα που θα κερδίζει. Πάντως το Vettel εναντίον Hamilton στη Mercedes, θα ήταν κάτι πολύ καλό για τη Formula 1. Μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν σταθερά πρώτος και δεύτερος αλλά ελπίζω πως είμαστε σε θέση να εμποδίσουμε να συμβαίνει φέτος αυτό», συνέχισε ο Αυστριακός.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 ξεκινά με δύο αγώνες στο Red Bull Ring – το Grand Prix Αυστρίας στις 5 Ιουλίου και το Grand Prix Στυρίας στις 12 του μήνα.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές κινητήρων στην F1 (video)

Advertisement

Η F1 κινδυνεύει από έλλειψη… ανταλλακτικών!

O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams