Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλάζει η θρυλική πίστα της Μόντσα;

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζει η θρυλική πίστα της Μόντσα;

FORMULA 1

Αλλάζει η θρυλική πίστα της Μόντσα;

FORMULA 1

Οι υπεύθυνοι της πίστα της Μόντσα εξετάζουν ένα φιλόδοξο πλάνο αναβάθμισης της θρυλικής πίστας, που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις αφού αφορά ριζικές αλλαγές στην παρούσα αγωνιστική διαδρομή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αλλαγές που θα αφορούν στην παύση ενός εκ των τριών χαρακτηριστικών chicane του «Ναού της Ταχύτητας» αλλά και την αλλαγή της δεύτερης Λέσμο. Συγκεκριμένα, το πιθανότερο είναι να αρθεί το δεύτερο chicane ενώ η Λέσμο να επιστρέψει στη χάραξη που είχε μέχρι το 1994.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για αύξηση του πλάτους της αγωνιστικής διαδρομής, νέα κεντρική κερκίδα, νέους δρόμους για πιο εύκολη πρόσβαση στο σιρκουί του ιταλικού βορρά – ενδεχομένως και χρήση ενός κομματιού του θρυλικού οβάλ κομματιού της παλιάς Μόντσα!

Advertisement
Advertisement

monza-old-b640

Αυτό τουλάχιστον είναι το πλάνο του Angelo Sticchi Damiani, προέδρου της ACI, της ιταλικής δηλαδή ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ονειρεύεται ένα ξεχωριστό σιρκουί που δεν θα έχει όμοιό του το καλεντάρι.

Ένα πλάνο που θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και θα «κερδίσει» στη Μόντσα ένα νέο συμβόλαιο με τη Formula 1. Όλα αυτά με ορίζοντα το 2022 όταν και θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της πίστας.

Advertisement

Αφού στα των… εγκαταστάσεων συμφωνήσουμε πως είναι απαραίτητο να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην πίστα (γίνεται χάος τις Κυριακές των Grand Prix) και το κτίριο της κεντρικής κερκίδας θα μπορούσε εδώ και χρόνια να ανακαινιστεί, να τονίσουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα παραπάνω, είναι να υπογραφτεί νέο συμβόλαιο με τη Liberty Media ώστε ο αγώνας της Μόντσα να διατηρήσει τη θέση του στο καλεντάρι της F1 από το 2020 και μετά.

Advertisement