Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλλαξαν το νόμο για να σώσουν τη Μόντσα!

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλλαξαν το νόμο για να σώσουν τη Μόντσα!

FORMULA 1

Άλλαξαν το νόμο για να σώσουν τη Μόντσα!

FORMULA 1

Μπορεί ο «Ναός της Ταχύτητας», η πίστα δηλαδή της Μόντσα να αποτελεί μία από τις λίγες αυθεντικές, ιστορικές πίστες που έχουν μείνει στο καλεντάρι της Formula 1 αλλά χρόνια τώρα, το μέλλον της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, όχι για τα επόμενα χρόνια…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του βετεράνου οδηγού, Ivan Capelli, που είναι πρόεδρος της Αυτοκινητικής Λέσχης του Μιλάνου στο βρετανικό Autosport. Αφορμή για αυτές ήταν τα προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα στους διοργανωτές του αγώνα και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone. Φυσικά αφορούσαν το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί για τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα και λόγω αυτών, το μέλλον του αγώνα πέρα από το 2016 ήταν εξαιρετικά αμφίβολο – αλλά όχι πια.

«Πλέον ο αγώνας είναι ασφαλής. Η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις αλλαγές στη νομοθεσία, βάσει των οποίων η Αυτοκινητική Λέσχη του Μιλάνου μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα που προέρχονται από όλες τις εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται, ώστε να πληρώσει τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα. Θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Αυτοκινητική Λέσχη της Ιταλίας και εκείνη του Μιλάνου, στην οποία και ανήκει η Μόντσα μέσω της εταιρείας SIAS. Ευτυχώς, οι πολιτικοί μας κατανόησαν τη σημασία διεξαγωγής του αγώνα στην περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας», είπε ο Capelli.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σχετικά με τη νέα συμφωνία αλλά όπως τόνισε ο Ιταλός, επιθυμία του είναι να φτάνει μέχρι και το 2022 όταν και θα εορταστούν τα 100 χρόνια ζωής του θρυλικού σιρκουί.