Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλαγών συνέχεια στη Ferrari

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγών συνέχεια στη Ferrari

FORMULA 1

Αλλαγών συνέχεια στη Ferrari

FORMULA 1

Χωρίς τελειωμό φαίνεται πως είναι το κύμα αναδιάρθρωσης στη Scuderia Ferrari, καθώς κάθε μέρα έχουμε και νέες εξελίξεις. Όμως αυτή τη φορά, το ρεπορτάζ δεν αφορά μόνο απολύσεις αλλά και ένα νέο πρόσωπο στο Μαρανέλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτός είναι ο Jock Clear, επικεφαλής μηχανολόγος απόδοσης στη Mercedes κι εν πολλοίς υπεύθυνος για το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Βρετανός υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά ακόμα είναι ασαφές το πότε θα του επιτρέψουν οι πρωταθλητές να αλλάξει στρατόπεδο. Όσο για το τι τον έπεισε να κάνει αυτή την κίνηση, οι Ιταλοί έταξαν στον 51χρονο το ρόλο του διευθυντή μηχανολογίας στην πίστα.

Ο Clear είναι μέλος της ομάδας του Μπράκλει εδώ και 15 χρόνια: από τη σύσταση τότε της BAR, που μετά έγινε BAR-Honda, Honda, Brawn GP και τώρα Mercedes. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του 2010 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί, ήμασταν μάλιστα παρόντες στο… «τελετουργικό» αποχαιρετισμού του, που περιελάμβανε σκοινί και πολύ αφρό.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν αυτό είναι το μοναδικό όνομα που αναμένεται να περάσει (κάποια στιγμή) τις πόρτες του Μαρανέλο. Πράγμα που όλα δείχνουν πως δεν θα συμβεί τελικά με τον –επίσης προερχόμενο από τη Mercedes- Bob Bell που φέρεται να έχει απορρίψει τελικά την πρόταση της Ferrari. Κανένα θέμα δεν υπάρχει ούτε με τον Rob Marshall που παραμένει στο δυναμικό της Red Bull Racing.

Όλα δείχνουν πως τελικά ο Bob Bell δεν θα φορέσει τα κόκκινα

Όσο για το μέτωπο των αποχωρήσεων, όλα δείχνουν πως ο επόμενος που θα… περάσει από το λογιστήριο είναι ο Neil Martin. Ο επικεφαλής στρατηγικής εξέλιξης και λειτουργιών ήταν (όπως και ο Hirohide Hamashima) «άνθρωπος» που Pat Fry που πριν μερικά 24ωρα απολύθηκε – πακέτο με τον δικό μας Νικόλα Τομπάζη.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο μέχρι πρότινος μηχανικός αγώνα του Fernando Alonso, Andrea Stella. Μόνο που ο Ιταλός δεν απολύθηκε αλλά αποφάσισε ο ίδιος να αποχωρήσει, μιας και αναμένεται να ακολουθήσει τον Ισπανό οδηγό στη McLaren.