Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλαγή φιλοσοφίας ενόψει 2020 στη Renault

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή φιλοσοφίας ενόψει 2020 στη Renault

FORMULA 1

Αλλαγή φιλοσοφίας ενόψει 2020 στη Renault

FORMULA 1

Μετά από τρεις σεζόν διαρκούς βελτίωσης σε απόδοση και αποτελέσματα, το 2019 αποδεικνύεται δύσκολο για την ομάδα Formula 1 της Renault.

Advertisement
Advertisement

Οι Γάλλοι ήταν ένατοι στη βαθμολογία κατασκευαστών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016, έκτοι την επόμενη χρονιά και τέταρτοι πέρυσι, ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία στα τρία πρώτα χρόνια του εξαετούς πλάνου για επιστροφή στις μάχες της κορυφής.

Ωστόσο, αυτό το… τρένο, φέτος εκτροχιάστηκε. Παρά την έλευση του άκρως ταλαντούχου Daniel Ricciardo, οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλά δεν έχουν πλησιάσει το «Top3» που ήταν ο στόχος για φέτος αλλά αντίθετα, βρίσκονται μόλις στην όγδοη θέση της κατάταξης.

Παράλληλα με τη μεγάλη μάχη του midfield όπου όλα είναι ανοιχτά για τις θέσεις 4 έως 9, η Renault θα πρέπει να στρέψει προσοχή και πόρους και στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχει σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας του Ένστοουν, Cyril Abiteboul, αποκάλυψε στο motorsport.com πως σκέφτονται να αλλάξουν προσέγγιση και το επόμενο «όπλο» τους να στοχεύει στο να έχει πιο δυναμική παρουσία στις κατατακτήριες δοκιμές.

«Εξετάζουμε 2-3 αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν δραματικά τη συμπεριφορά αλλά και το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς του μονοθεσίου μας την επόμενη σεζόν. Η μία αφορά στην αεροδυναμική απόδοση, η δεύτερη στις ισορροπίες ανάμεσα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα καθώς στη σύγχρονη F1, τα πάντα έχουν να κάνουν με τις κατατακτήριες. Υπάρχει διαφορετική οδός σε ότι αφορά στην εξέλιξη του μονοθεσίου αν θες να εστιάσεις στις κατατακτήριες ή στον αγώνα. Αυτό γίνεται με διαφορετικές επιλογές στις αναλογίες των σχέσεων στο κιβώτιο, πράγμα που δεν μπορεί να αλλάξει στα μισά της σεζόν. Ή και την κλίση που έχει το σασί», είπε ο Γάλλος.

Advertisement

Πάντως, μιλώντας για τις ιδέες αυτές, παραδέχθηκε πως δεν θα φέρουν ξαφνικά θεαματική αλλαγή στην απόδοση της Renault.

«Θα είναι αυτό ένα βήμα αρκετό για να μαχόμαστε σταθερά για βάθρα και νίκες; Όχι γιατί ξέρουμε πως είναι η F1. Για να είμαι ειλικρινής, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε ενόψει 2021», παραδέχθηκε ο Abiteboul.

Advertisement