Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλαγές στους κανονισμούς της F1 το 2019

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές στους κανονισμούς της F1 το 2019

FORMULA 1

Αλλαγές στους κανονισμούς της F1 το 2019

FORMULA 1

Το Stategy Group της Formula 1 και η Κομισιόν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πραγματοποίησαν συνάντηση όπου πάρθηκαν αποφάσεις για το άμεσο και όχι μόνο μέλλον του σπορ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIA, στο Παρίσι, παρουσία μεταξύ άλλων του προέδρου της Jean Todt, του CEO της Liberty Media, Chase Carey. Εκεί συμφωνήθηκαν οι παρακάτω αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του 2019.

– Αύξηση του ορίου καυσίμου κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα 105 kg στα 110 kg. Αυτό θα επιστρέψει στους οδηγούς να πιέζουν τις υβριδικές τους μηχανές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

– Το βάρος του οδηγού θα υπολογίζεται πλέον ξεχωριστά από του μονοθεσίου, πράγμα που σημαίνει πως οι οδηγοί με μεγαλύτερο βάρος δεν θα έχουν μειονέκτημα

– Οι οδηγοί θα φορούν βιομετρικά γάντια, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια αλλά να διευκολυνθεί και τυχόν ανάγκη διάσωσης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με πιθανές αλλαγές στην αεροδυναμική των μονοθεσίων ενόψει της επόμενης σεζόν. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από πλευράς FIA, θα υπάρξει νέα σειρά συζητήσεων με τις ομάδες και θα παρθούν τελικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Advertisement

Renault-2015-engine-b

Όσο για τις προτεινόμενες αλλαγές τους κανονισμούς των υβριδικών μηχανών για το 2021, συζητήθηκε η πρόταση  της FIA που θέλει τις ομάδες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν V6 Turbo υβριδικές μηχανές χωρητικότητας 1.6 lt, όμως χωρίς MGU-H. Το τεχνικό τμήμα της FIA θα συναντηθεί τώρα με τους κατασκευαστές που εμπλέκονται στο σπορ αλλά και πιθανούς ενδιαφερόμενους, ώστε μέχρι το τέλος Μαϊου να έχει κλείσει οριστικά το θέμα.

Advertisement