Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alfa Romeo και Sauber συνεχίζουν μαζί και το 2021

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo και Sauber συνεχίζουν μαζί και το 2021

FORMULA 1

Alfa Romeo και Sauber συνεχίζουν μαζί και το 2021

FORMULA 1

Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport ανακοίνωσαν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε ονομαστικό χορηγό της ομάδας, η οποία τιτλοφορείται πια Alfa Romeo Racing αν και την «τρέχει» το team του Peter Sauber.

Στα μέχρι σήμερα τρία χρόνια συνεργασίας, η Alfa Romeo ολοκλήρωσε δύο σεζόν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, η οποία αποτελεί τον στόχο και για φέτος. Σε αυτή βρίσκεται μετά τους πρώτους δώδεκα αγώνες της χρονιάς, με 5 πόντους στο ενεργητικό της.

Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG, δήλωσε σχετικά:«Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Alfa Romeo αποτελεί μια σαφή δήλωση των προθέσεων και των δύο εταιρειών. Στη Sauber, η Alfa Romeo βρήκε έναν συνεπή συνεργάτη με εστίαση στην απόδοση, στον οποίο μπόρεσε να εμπιστευτεί το θρυλικό της όνομα. Είμαστε πολύ περήφανοι που μεταφέρουμε την ένδοξη κληρονομιά της Alfa Romeo στο όνομα μας. Και τα δύο μέρη πάντα στόχευαν σε μια μακρά σχέση. Ήδη έχουμε θέσει ισχυρά θεμέλια στις τρεις πρώτες σεζόν συνεργασίας και στοχεύουμε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης στη σαιζόν 2021, αλλά και πέρα αυτής».

Advertisement
Advertisement

kimi-barca2020test-pirelli-f1000x600

Από την πλευρά της FCA, την επέκταση της συνεργασίας σχολίασε ο CEO, Mike Manley: «Οι αγώνες και οι επιδόσεις βρίσκονται βαθιά στο DNA της Alfa Romeo. Η μάρκα μεγάλωσε στις πίστες αγώνων και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται στο πιο τεχνολογικά προηγμένο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνεργασία μας με την Sauber παράλληλα προσφέρει στους πελάτες μας κορυφαία αγωνιστική τεχνογνωσία, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις νέες Giulia GTA και GTAm, οι οποίες περιλαμβάνουν στο σχεδιασμό τους προηγμένα στοιχεία αεροδυναμικής που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Sauber Engineering».

giovinazzi-spa20-pirelli-a1000x600

Advertisement

Για να γιορτάσει την ανακοίνωση της συνεργασίας και να τιμήσει όλους του φίλους των Ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το μονοθέσιο C39 στον προσεχές Grand Prix της Εμίλια Ρομάνα, με ένα ξεχωριστό χρωματισμό. Σχεδιασμένος από το Centro Stile της μάρκας, θα ξεχωρίζει από την τοποθέτηση της Ιταλικής σημαίας στο πάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, που συνεχίζει μέχρι και την πίσω αεροτομή. Το λογότυπο για την 110η επέτειο της Alfa Romeo κατέχει πρωταγωνιστική θέση, δίπλα στη φράση “Welcome back, Imola”, που τονίζει τον ιστορικό χαρακτήρα της πίστας. Από τις κατηγορίες Touring και Sport, μέχρι τη Formula 1, η Ίμολα, αποτέλεσε σημαντικό σημείο για την Alfa Romeo, η οποία κατέκτησε νίκες στη συγκεκριμένη πίστα και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

kimi-barca2020test-pirelli-b1000x667

Advertisement

Alfa Romeo και Sauber Group: μια συνεργασία σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο
Η συνεργασία των Alfa Romeo και Sauber επεκτείνεται και πέρα από τους αγώνες. Η σχέση των δύο εταιρειών επέτρεψε η τεχνογνωσία της Sauber Engineering να μεταφερθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo, κυρίως σε τομείς που αφορούν την αεροδυναμική απόδοση και την κατασκευή συνθετικών υλικών. Παράλληλα η Alfa Romeo εμπιστεύθηκε στην Sauber Engineering την παραγωγή των περισσοτέρων εξαρτημάτων από ανθρακονήματα των GTA και GTAm, με μεγαλύτερη εστίαση στα τμήματα που αφορούν στην αεροδυναμική απόδοση. Αυτά περιλαμβάνουν το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον διαχύτη, καθώς και τις ρυθμιζόμενες αεροτομές της GTAm. Η έρευνα της αεροδυναμικής δεν περιορίστηκε στο αμάξωμα, αλλά επεκτάθηκε και στο πάτωμα, το οποίο –όπως και στην Giulia Quadrifoglio- είναι πλήρως καλυμμένο. Τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα τα αυτοκίνητα να προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, με την GTAm -που εφοδιάζεται με το πιο πλήρες πακέτο- να αποδίδει τριπλάσια κάθετη αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε το απόλυτο σημείο αναφοράς στην κατηγορίας της.

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

Advertisement

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!