Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;

FORMULA 1

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;

FORMULA 1

Δύσκολες καταστάσεις για την ομάδα της Sauber που προσπαθεί μ’ ευφυολογήματα να αποκρούσει το νομικό αίτημα του 29χρονου Ολλανδού οδηγού Giedo van der Garde να του δοθεί μια C34 στον αγώνα της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το πρωτάθλημα της F1 ξεκινά αυτή την Κυριακή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ήδη ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί βρίσκονται εκεί. Η Ελβετική ομάδα της Sauber είναι μια από τις τρεις μικρές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι άλλες δυο είναι η Force India και η Lotus. Σ’ αυτό το πλαίσιο τόσο η Lotus (Maldonado) όσο και η Force India (Perez) συνεργάζονται με οδηγούς που φέρνουν χρήματα στην ομάδα μέσω χορηγιών χωρίς να είναι πρωτεύον κριτήριο η οδηγική ικανότητα τους.

Η Sauber πέρυσι είχε ανακοινώσει πως το 2015 θα συνεργαστεί με τον τότε δοκιμαστή της ομάδας Giedo van der Garde. Στην πορεία προέκυψαν οι Nasr και Ericsson που προφανώς έφεραν περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Ο van der Garde κινήθηκε νομικά με αγωγή σε δικαστήριο της Αυστραλίας όπου ζητά από την ομάδα να του δώσει στον αγώνα της Κυριακής τη θέση που δικαιούται. Η υπερασπιστική γραμμή της Sauber είναι για γέλια, ο δικηγόρος της ομάδας ανέφερε πως δεν έχει εμπειρία από τη C34 ο van der Garde και δεν του έχουν πάρει μέτρα για κάθισμα οπότε θα αποτελούσε θανάσιμο κίνδυνο να του δοθεί ένα μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Σκεφτείτε πως η χρεοκοπημένη Manor/Marussia που πέρυσι στο Ιαπωνικό GP είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα με τον Bianchi και πριν δυο χρόνια με την αείμνηστη Maria de Villota θα βρεθεί στο grid της Αυστραλίας με δυο οδηγούς Stevens/Merhi που μέχρι τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (13/3) δε θα έχουν οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας όπως και κανείς άλλος.

Ο οδηγός Giedo van der Garde (δεξιά) με το δικηγόρο του, Tom Clark κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Αυστραλία

Ο δικηγόρος του van der Garde, Tom Clarke τεκμηρίωσε στο δικαστήριο την θέση «οι ομάδες είναι εξαιρετικά ευέλικτες στο να προσαρμόζουν τα μονοθέσια για κάθε οδηγό» ενώ αποκάλυψε πως στα συμβόλαια των Nasr, Ericsson υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής τους από άλλον οδηγό χωρίς αυτό να επηρεάζει τη χορηγική συνεργασία των υποστηρικτών τους με την ομάδα. Οι δυο οδηγοί της Sauber όπως και ο van der Garde παρέστησαν στο Ανώτερο Δικαστήριο της Βικτόρια κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Ο δικαστής Clyde Croft επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του αύριο το πρωί.