Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αυτή είναι η Scuderia Toro Rosso STR14 (video)

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η Scuderia Toro Rosso STR14 (video)

FORMULA 1

Αυτή είναι η Scuderia Toro Rosso STR14 (video)

FORMULA 1

Μετά τη Haas F1 και την αποκάλυψη της VF-19, η Scuderia Toro Rosso έγινε η δεύτερη ομάδα που παρουσίασε με κάθε επισημότητα το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019!

Advertisement
Advertisement

Η STR14 που θα παίρνει και φέτος ώθηση από τις υβριδικές μηχανές της Honda, διατηρεί τα χρώματα που είδαμε για πρώτη φορά τη σεζόν 2017, με το μπλε, το ασημί και το κόκκινο.

Και φυσικά εναρμονίζεται στο νέο γράμμα των τεχνικών κανονισμών που αφορούν απλοποιημένο σχεδιασμό της εμπρός αεροτομής, η οποία έχει αυξηθεί σε πλάτος – όπως άλλωστε και η πίσω. Μεγάλη είναι η διαφορά και στο σχεδιασμό των bargeboards, δηλαδή των πλαϊνών αεροδυναμικών βοηθημάτων.

«Όπως πάντα πριν από μία νέα σεζόν, είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε συγκεκριμένο στόχο», είπε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost. «Η ποιότητα της συνεργασίας με τη Red Bull Technology, η πίστη στο δικό μας υψηλό επίπεδο τεχνικών γνώσεων και η εντυπωσιακή τροχιά εξέλιξης που έχει δείξει έως τώρα η Honda, όπως άλλωστε και το ισχυρό δίδυμο νεαρών οδηγών που έχουμε στη διάθεση μας, με κάνουν να νιώθω αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

Advertisement
Advertisement

Το δίδυμο αποτελείται από τον πρωτοεμφανιζόμενο Alexander Albon (#23) και τον Daniil Kvyat (#26) που επιστρέφει για τρίτη φορά στην ιταλική ομάδα!

«Όπως όλοι, δουλέψαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό πακέτο ενώ σε προσωπικό επίπεδο, δούλεψα όσο πιο σκληρά γινόταν. Πιστεύω στην ομάδα, ξέρουν τι κάνουν. Εγώ και η ομάδα των μηχανικών μου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το μέγιστο από το πακέτο που θα έχουμε στη διάθεσή μας», υποσχέθηκε ο Ρώσος.

Advertisement

Όσο για τον γεννημένο στο Λονδίνο Ταϊλανδό, είπε: «Γενικά στην καριέρα μου στους αγώνες, δεν θέτω στόχους. Κάθε χρόνο, κοιτάζω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Βήμα-βήμα, τον κάθε αγώνα, την κάθε διαδικασία, είτε πρόκειται για ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες ή τον αγώνα. Αν βάζεις μακροπρόθεσμους στόχους, έχεις και αχρείαστη επιπλέον πίεση».

Η STR14 θα πατήσει πίστα στις 18 Φεβρουαρίου όταν και αρχίζουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης.