Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αφήνει τη Red Bull για τη Renault o Ricciardo!

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφήνει τη Red Bull για τη Renault o Ricciardo!

FORMULA 1

Αφήνει τη Red Bull για τη Renault o Ricciardo!

FORMULA 1

Μία απόφαση που ξάφνιασε τον κόσμο της Formula 1 πήρε ο Daniel Ricciardo, καθώς αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Red Bull Racing και αντ’ αυτού, να μετακομίσει στο τέλος της σεζόν στη Renault F1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το επόμενο βήμα την καριέρα του 29χρονου αποτελούσε θέμα συζήτησης εδώ και μήνες. Και με τις Ferrari και Mercedes να μην έχουν διαθέσιμο κόκπιτ για εκείνον, όλοι περίμεναν πως θα επέκτεινε τη συνεργασία του με τους «ταύρους».

Να όμως που ο νικητής επτά Grand Prix τόλμησε την αλλαγή περιβάλλοντος, «επενδύοντας» στα πλάνα της γαλλικής εργοστασιακής ομάδας η οποία ακόμα βρίσκεται πολύ πίσω σε απόδοση σε σχέση με την νυν ομάδα του!

Advertisement
Advertisement

Η… Αυγουστιάτικη ηρεμία χάλασε πρώτα από την ανακοίνωση της Red Bull Racing, η οποία ενημέρωνε πως ο Αυστραλός είχε επιλέξει να φύγει και στην οποία ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, τον ευχαριστούσε για τη συνεισφορά του.

Λίγο αργότερα, ήρθε η ανακοίνωση από πλευράς Renault, με τον Ricciardo να εξηγεί την απόφασή του: «Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκα να πάρω έως τώρα στην καριέρα μου. Όμως πιστεύω πως ήρθε η ώρα να βρω μία νέα πρόκληση. Αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα ώστε να φτάσει η Renault στο στόχο της, να μάχεται δηλαδή σε κορυφαίο επίπεδο, όμως εντυπωσιάστηκα από την πρόοδο που επέδειξε αυτή τη διετία. Και ξέρω πως σε κάθε περίοδο που η Renault είχε εμπλακεί στο σπορ, είχε κερδίσει. Ελπίζω να τους βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι, εντός αλλά και εκτός πίστας».

riccia-aus18-c640tall

Advertisement

Από την πλευρά της γαλλικής ομάδας μίλησε ο επικεφαλής της, Cyril Abiteboul: «Η συμφωνία με τον Daniel υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα μας, να επιταχύνουμε την αναρρίχηση στην κορυφή του σπορ. Επίσης, αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει αυτές τις δυόμιση σεζόν. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και το χάρισμα του Daniel, αποτελούν bonus για την ομάδα μας. Θα πρέπει να ξεπληρώσουμε την πίστη του σε εμάς, παρέχοντάς του το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Τον καλωσορίζουμε στη διαρκώς αναπτυσσόμενη ομάδα μας, με μεγάλη περηφάνια αλλά και ταπεινότητα».

Το συμβόλαιο των δύο πλευρών έχει διετή διάρκεια ενώ όπως συνήθως δεν γνωστοποιήθηκαν οικονομικοί όροι. Υπάρχουν πάντως πολλά ερωτηματικά καθώς στο περιθώριο των Grand Prix Γερμανίας και Ουγγαρίας, τόσο η πλευρά του Ricciardo όσο κι εκείνη της Red Bull, είχαν αφήσει να εννοηθεί πως η ανανέωση της συνεργασίας του ήταν πλέον τυπικό θέμα και πως απέμεναν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Advertisement

ricciardo-china18-f640tall

Ο Ricciardo ανήκει στην οικογένεια της Red Bull από το 2008, ως μέλος της Junior Team. Κέρδισε τίτλους στις μικρότερες κατηγορίες και έκανε ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 στο βρετανικό Grand Prix του 2011. Ακολούθησαν δύο σεζόν στη Scuderia Toro Rosso, προτού προβιβαστεί στην RBR το 2014. Με αυτή έχει πανηγυρίσει 7 νίκες, 2 pole positions, έχει ανέβει 29 φορές στο βάθρο και έχει συλλέξει 904 βαθμούς.

Έτσι το 2019 η Renault θα πορευτεί με τους Ricciardo και Nico Hulkenberg, με τον… «δανεικό» Carlos Sainz να είναι υποψήφιος να κάνει την αντίστροφη διαδρομή. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με πιθανή συνύπαρξη του Ισπανού και του Max Verstappen ξανά υπό την ίδια στέγη.

Advertisement