Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αφιέρωσε την pole στον Schumacher (video)

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωσε την pole στον Schumacher (video)

FORMULA 1

Αφιέρωσε την pole στον Schumacher (video)

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton έσπασε το ρεκόρ των pole position του Michael Schumacher, φτάνοντας τις 69 μετά την επικράτησή του στις συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές του ιταλικού Grand Prix που έγινε στη Μόντσα. Και μιλώντας αμέσως μετά, την αφιέρωσε στον άνθρωπο που κατείχε το ρεκόρ έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Θα ήταν ωραίο να αφιερώσω αυτή την pole position στον Michael και την οικογένειά του. Για όσα έκανε στο σπορ αλλά και επειδή ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά. Το να τον ανεβάσω ακόμα ψηλότερα, είναι τιμή για μένα», είπε ο 32χρονος.

Πριν από μία εβδομάδα, στο Βέλγιο, όταν ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ισοφάρισε το ρεκόρ του Schumacher, δέχθηκε μέσω του Ross Brawn τα συγχαρητήρια της οικογένειάς του. Τώρα, αναφέρθηκε και σε αυτούς…

Advertisement
Advertisement

«Θα ήθελα πολύ να μιλήσω με τη γυναίκα του, να μάθω πως είναι αλλά ο χρόνος θα δείξει αν θα συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Hamilton. Προφανώς κι αυτός είναι στο σκοτάδι σχετικά με την πορεία της αποθεραπείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που αναρρώνει από το ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 σπίτι του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε αλλά η πρόθεση του οδηγού της Mercedes είναι να διασφαλίσει όσο γίνεται το δικό του. Και αυτό θα το κάνει συνεχίζοντας να ανεβάζει τον απόλυτο αριθμό των pole!

«Ακόμα δεν έχω θέσει το ρεκόρ. Θα συνεχίσω να ανεβάζω τον αριθμό. Υπάρχουν κι άλλοι οδηγοί που είναι σχετικά κοντά, όπως ο Sebastian (Vettel). Ή μπορεί να έρθει κάποιος άλλος που να επιδιώξει να το σπάσει. Πρέπει λοιπόν να ανεβάσω τον αριθμό όσο ψηλότερα μπορώ», τόνισε ο Hamilton.

Advertisement

Δείτε δηλώσεις του Hamilton από τη μεικτή ζώνη, πατώντας play στο video που ακολουθεί…

Advertisement


Δείτε τον γύρο στη μουσκεμένη πίστα της Μόντσα που χάρισε στον Βρετανό την pole position #69 πατώντας play…

Advertisement