Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αφιέρωμα Lewis Hamilton: «Still I Rise»

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωμα Lewis Hamilton: «Still I Rise»

FORMULA 1

Αφιέρωμα Lewis Hamilton: «Still I Rise»

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο και συνολικά πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Κι όπως εμφατικά έχει γραμμένο στο κορμί του, ακόμα ανεβαίνει! Αυτή είναι η πορεία του προς την κορυφή, βήμα-βήμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

– Ξεκίνησε από αγώνες… τηλεκατευθυνόμενων!

– Ήταν 6 όταν ο πατέρας του, του αγόρασε το πρώτο του καρτ

Advertisement
Advertisement

– Στα 10, όντας πρωταθλητής Μ. Βρετανίας στα καρτ, βρέθηκε στην απονομή των βραβείων του Autosport. Εκεί είχε το θάρρος/θράσος να πάει στον ηγέτη της τότε αυτοκρατορίας της McLaren, Ron Dennis, και να τον «ενημερώσει» πως μία μέρα θα οδηγούσε τα μονοθέσιά του.

hamilton-kid640tall

– Λίγο αργότερα η McLaren άρχισε να στηρίζει τον Lewis στα επόμενα βήματά του. Στη Formula Renault, στη EuroF3, στο GP2 Series, κάθε τίτλος τον έφερνε και πιο κοντά στην F1.

Advertisement

F1-ham-vettel-diresta640short

– Δώδεκα χρόνια μετά από το βράδυ που συστήθηκε στον Dennis, ο Ron του εμπιστεύτηκε θέση επίσημου οδηγού στην ομάδα του. Στο πλευρό του ήδη δις παγκόσμιου πρωταθλητή Fernando Alonso.

Advertisement

ham-china07-640tall

– Ο Hamilton ανέβηκε στο βάθρο στο ντεμπούτο του στην Αυστραλία, πήρε την παρθενική pole και νίκη στον έκτο γύρο της σεζόν στον Καναδά, έκλεισε τη σεζόν στα ίσια με τον Alonso, προκαλώντας την έκρηξη και την αποχώρηση του Ισπανού. Όλα αυτά, εν μέσω του σκανδάλου κατασκοπείας που όπως αναφέρει ο αστικός μύθος, μπορεί και να επηρέασε την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

hamilton-china08-refuel640

Advertisement

– Το 2008 δεν υπήρχαν σκάνδαλα, δεν υπήρχε Alonso. Ο Hamilton αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, χάρη στην προσπέραση επί του Timo Glock στο αλησμόνητο Grand Prix Βραζιλίας και πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Felipe Massa.

– Στα τέλη του 2012 έδειξε πως εκτός από οδηγικές ικανότητες, έχει και το χάρισμα να «διαβάζει» τις εξελίξεις. Επέλεξε να αφήσει την πρωταγωνίστρια McLaren για χάρη της μέτριας Mercedes, σε μία κίνηση για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική. Στην πορεία αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής του.

Hamilton-AbuDhabi14-celebs-b640

– Η έλευση της υβριδικής εποχής στην F1 το 2014, σήμανε και την άνοδο της αυτοκρατορίας της Mercedes. Με τα ασημί βέλη ο Hamilton πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων σε πέντε χρόνια (2014, 2015, 2017, 2018). Φτάνοντας συνολικά τους 5.

ham-mex18-m640

– Πρόσφατα ο 33χρονος ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας με τη Γερμανική ομάδα για δύο ακόμα σεζόν. Και με ξεκάθαρο πλέον στόχο τους 7 τίτλους του Michael Schumacher.


LEWIS CARL HAMILTON
12 σεζόν
229 εκκινήσεις
41 ταχύτεροι γύροι
71 νίκες
83 pole positions
134 βάθρα
3.018 κερδισμένοι βαθμοί
5 Παγκόσμιοι Τίτλοι

ham-mex18-pirelli-c640