Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Αναβάθμιση στην Αυστρία

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Williams: Αναβάθμιση στην Αυστρία

FORMULA 1

Williams: Αναβάθμιση στην Αυστρία

FORMULA 1

Για την ομάδα της Williams το ξεκίνημα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2015 έχει αφήσει γλυκόπικρη γεύση. Μπορεί η ιστορική βρετανική ομάδα να είναι και φέτος η… τρίτη δύναμη, αλλά αντί να βρεθεί πιο κοντά στη Mercedes, έχει χάσει έδαφος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ωστόσο στο Γκροβ έχουν στήσει ένα πλάνο σχετικά με τα πακέτα αναβάθμισης της FW37 που πιστεύουν πως θα αποδώσει καρπούς. Αρχής γενομένης από τα καλοκαιρινά Grand Prix. Αυτό του Καναδά στις 7 Ιουνίου αλλά κυρίως, εκείνο του Σπίλμπεργκ στις 21 του μήνα.

Ο επικεφαλής απόδοσης μονοθεσίου της Williams, Rob Smedley, αναλύει: «Έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις στον Καναδά. Θα πρέπει να μας βοηθήσουν, σε διάφορους τομείς απόδοσης. Στη συνέχεια, έχουμε μεγάλο πακέτο αναβάθμισης για την Αυστρία. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, θα είναι σημαντικό. Γενικά θα έχουμε συνεχείς βελτιώσεις μέσα στη σεζόν. Στην Ισπανία δείξαμε πως μπορούμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό των πρώτων, αν και στο Μονακό που ήταν ένας “ιδιάιτερος” αγώνας, δεν μπορούσε το μονοθέσιό μας να συνεργαστεί με τα ελαστικά. Όμως στον Καναδά περιμένουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό επίπεδο δυναμικότητάς μας. Και επιλέξαμε την Αυστρία για τις σημαντικές αναβαθμίσεις γιατί όπως είδαμε και πέρυσι, το Red Bull Ring ταιριάζει στο μονοθέσιό μας. Και στο Μοντρεάλ είχαμε πάει καλά αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία – ήταν το κομμάτι της σεζόν όπου τα πράγματα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν πολύ καλά για εμάς, με βάθρα και πολλούς βαθμούς. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος για τους επόμενους τρεις αγώνες».

O Smedley (δεξιά) με τον υπεύθυνο μηχανολογίας, Pat Symonds, και τον Felipe Massa

O Smedley (δεξιά) με τον υπεύθυνο μηχανολογίας, Pat Symonds, και τον Felipe Massa

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας του πριγκιπάτου ήταν ο χειρότερος φετινός για τη Williams, με τους Felipe Massa και Valtteri Bottas να μένουν εκτός Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές και εκτός βαθμών στον αγώνα.