Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εγένετο Lotus – Mercedes!

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εγένετο Lotus – Mercedes!

FORMULA 1

Εγένετο Lotus – Mercedes!

FORMULA 1

Η υπεροχή της μονάδας ισχύος της γερμανικής εταιρείας οδήγησε τη βρετανική ομάδα – άλλοτε εργοστασιακή της Renault – στην απόφαση να απεμπολήσει τη γαλλική μονάδα ισχύος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η ομάδα της Lotus το 2013 πήρε μια νίκη με το Raikkonen στην Αυστραλία βρέθηκε αρκετές φορές στο βάθρο και τερμάτισε στην 4η θέση των κατασκευαστών πίσω από Red Bull, Mercedes και Ferrari. Το 2014 τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι νέες μονάδες ισχύος, τα οικονομικά προβλήματα και η φυγή κορυφαίων στελεχών όπως ο τεχνικός διευθυντής James Allison και ο Kimi Raikkonen – αμφότεροι βρίσκονται στη Ferrari – έφεραν την Lotus σε πολύ άσχημη θέση το 2014 όπου πήρε μόλις 10 βαθμούς και κατετάγη 8η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η Ε22 ήταν αναξιόπιστη με μέτρια αεροδυναμική και τα προβλήματα εντάθηκαν μετά την απαγόρευση σύνδεσης της εμπρός με την πίσω ανάρτηση. Η ομάδα φέτος ελπίζει ν’ αλλάξει σελίδα τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Matthew Carter,  αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε: «Προσπαθώντας να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά είχαμε σημαντικές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό. Ο φετινός μας προϋπολογισμός είναι εφάμιλλος με τον περσινό αν και μικρότερος από το 2013. Έχουμε δυο νέους χορηγούς που θα τους δείτε στον πρώτο αγώνα. Οικονομικά είμαστε σε καλό επίπεδο. Αν πάρουμε περισσότερα χρήματα αυτά θα πάνε στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια μαύρη τρύπα που κατάπινε τα έσοδα. Αυτό δεν υπάρχει πλέον».

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στην αλλαγή στρατοπέδου της μονάδας ισχύος ο Βρετανός μάνατζερ ανέφερε: «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην 3η ή 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Δε θέλω ν’ ακουστώ πολύ αισιόδοξος αλλά ρεαλιστής γιατί αυτό εξαρτάται από το πώς θα τα πάει η Red Bull με τη Renault τι θα κάνει η Honda με τη McLaren και που θα βρεθεί η Ferrari».

Η Renault είχε ανακοινώσει σε ανύποπτο χρόνο πως θεωρεί ως πρώτη ομάδα (works team) τη Red Bull πράγμα που είχε βαρύνουσα σημασία στην απόφαση της Lotus ν’ αλλάξει στρατόπεδο.

Advertisement

Φέτος θα έχουμε 4 ομάδες με Mercedes την εργοστασιακή αλλά και τις Force India, Williams, Lotus, δυο με Renault (Red Bull, Toro Rosso) και δυο με Ferrari την εργοστασιακή και τη Sauber. Η McLaren θα αγωνίζεται με Honda.

Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 1η Φεβρουαρίου.

Advertisement