Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

WRC Ράλι Αργεντινής: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Neuville

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Αργεντινής: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Neuville

FORMULA 1

WRC Ράλι Αργεντινής: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Neuville

FORMULA 1

O Thierry Neuville ήταν το αφεντικό του σκέλους του Σαββάτου σε ότι αφορά στο Ράλι Αργεντινής, πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας απέκτησε προβάδισμα 45.7 δευτερόλεπτων ενόψει της τελευταίας ημέρας δράσης στη Νότια Αμερική, με τον teammate του στη Hyundai Motorsport, Andreas Mikkelsen, να τον πλαισιώνει.

Ο Neuville χρειάστηκε το πρωί να αμυνθεί έναντι του Ott Tanak, που εν τω μεταξύ είχε βρεθεί μπροστά από τον Sebastien Ogier. Όμως ο πρώτα o Γάλλος έχασε την ενεργητική υποβοήθηση του Citroen C3 WRC και μετά τον προσανατολισμό του – μαζί με αυτά και ένα λεπτό. Έπειτα ο Εσθονός προδόθηκε από τον εναλλάκτη του Toyota Yaris WRC.

Έτσι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Neuville. «Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη άνεση σχετικά με το προβάδισμα που χτίσαμε, όμως οι ειδικές τις Κυριακής μόνο άνετες δεν είναι. Είναι σκληρές, στενές και με παγίδες. Πρέπει λοιπόν να μείνω συγκεντρωμένος και να διατηρήσω το ρυθμό μου», είπε ο Βέλγος.

Advertisement
Advertisement

Ο Mikkelsen που κέρδισε δύο ειδικές, φυλάει τα νώτα του, παρότι είχε να διαχειριστεί μία διαρροή λαδιού στο κιβώτιο του i20 Coupe WRC.

Σε θέση βάθρου είναι ο Kris Meeke με το Toyota Yaris, παρότι έχασε περίπου 20 δευτερόλεπτα από πρόβλημα στα φρένα, με αποτέλεσμα να καταλήξει και με σπασμένο τροχό. Παραμένει όμως τρίτος, νιώθοντας καυτή την ανάσα του Ogier που μετά την πρωινή ατυχία, κέρδισε δύο ειδικές το απόγευμα, ενώ κοντά τους είναι και το Hyundai του Dani Sordo.

Advertisement

Τη λίστα των εγκαταλείψεων κοσμούσε το όνομα του Elfyn Evans που έκαναν κωλοτούμπες με το Ford Fiesta της M-Sport, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν. Όλα αυτά με το σκηνικό να αλλάζει αφού η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να στεγνώσουν οι ειδικές.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

1. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +2hr 37min 23.6sec
2. A Mikkelsen / A Jaeger-Amland NOR Hyundai i20 +45.7sec
3. K Meeke / S Marshall GBR Toyota Yaris +1min 03.2sec
4. S Ogier / J Ingrassia FRA Citroën C3 +1min 06.0sec
5. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 +1min 12.0sec
6. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris +1min 28.3sec

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές, με τις δύο να αφορούν περάσματα από τη θρυλική El Condor. To συνολικό μήκος των χρονομετρημένων διαδρομών είναι 53.16 χιλιόμετρα.