Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάλι μαζί McLaren και Honda;

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάλι μαζί McLaren και Honda;

FORMULA 1

Πάλι μαζί McLaren και Honda;

FORMULA 1

Όταν στις 21 Οκτωβρίου σας παρουσιάζαμε το σενάριο αναβίωσης της θρυλικής συνεργασίας της McLaren με τη Honda, φάνταζε ως… επιστημονική φαντασία ή έστω κάτι πολύ μακρινό. Τέσσερις και κάτι μήνες μετά, όλα δείχνουν πως πλησιάζει στα επίπεδα της… πραγματικότητας. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι που λένε αφού έγκριτα βρετανικά ΜΜΕ όπως το BBC, με πηγές εντός της ιστορικής ομάδας της Formula 1, κάνουν λόγο για προχωρημένες καταστάσεις!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτές, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν ξανά στην εποχή των V6 Turbo, όχι όμως από το 2014 όταν και οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα εισαχθούν στη Formula 1 αλλά από το 2015! Κι ως τότε;

Ως τότε η McLaren σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που της δίνει το συμβόλαιό της με τη Mercedes για τη παροχή κινητήρων, το οποίο προβλέπει μονομερή και μονοετή ανανέωση τόσο για το 2014 όσο και για το 2015. Άρα οι Βρετανοί, θα ενεργοποιήσουν την οψιόν που έχουν για την επόμενη σεζόν και όχι για τη χρονιά που ακολουθεί.

Μένει να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω μιας και μέχρι σήμερα, επίσημα δεν λέγεται ούτε λέξη. Ούτε από πλευράς McLaren, ούτε από πλευράς Honda, αν και σε ότι έχει να κάνει με τους Ιάπωνες, πρέπει να μην αγνοηθεί η προ μηνός δήλωση του προέδρου της Honda, Τοκανόμπου Ίτο, που έλεγε πως η εταιρεία του εξετάζει την ιδέα επιστροφής στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, δεν έχουμε ακούσει και ποια είναι η θέση της Mercedes που σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιημένοι από τέτοιου είδους εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Η προηγούμενη συνεργασία των δύο πλευρών, ξεκίνησε το 1988 και σηματοδότησε την έναρξη της αυτοκρατορίας που έφερε τέσσερις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους σε οδηγούς (με Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ) και κατασκευαστές!
[nggallery id=722]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)