Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάει για Ferrari η Marussia

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει για Ferrari η Marussia

FORMULA 1

Πάει για Ferrari η Marussia

FORMULA 1

Μετά από τέσσερις σεζόν χρήσης των κινητήρων της Cosworth, η Marussia F1 θα μπει στην εποχή των V6 Turbo με άλλο προμηθευτή κινητήρων. Όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι η Ferrari. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Η Renault έχει καταστήσει σαφές πως έχει ήδη αρκετές ομάδες. Μιλήσαμε με τη Ferrari αλλά και τη Mercedes και αμφότερες αντιμετώπισαν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας. Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Στόχος μου ήταν να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία για παροχή κινητήρων του 2014 τον Μάιο. Όμως, τον Μάιο του 2012! Έχουμε καθυστερήσει λοιπόν πολύ», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ρωσικής ομάδας, Πατ Σίμοντς, στο Sky Sports.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε και αυτή η καθυστέρηση, είναι σίγουρο πως άλλαξε τα δεδομένα μιας και πάνε μόλις τρεις μήνες από την επισημοποίηση της παρουσίας στη Marussia του Ζουλς Μπιανκί – ενός οδηγού που ανήκει στη Scuderia.

«Η καθυστέρηση αυτή μας έφερε λίγο πιο κοντά στη Ferrari που θέλει συνεργασία με περισσότερες ομάδας. Δεν θα ήθελα να πω ότι θα μας χρησιμοποιήσουν ως…. “πειραματόζωα” ή κάτι τέτοιο αλλά δεδομένου πως όλα θα είναι εντελώς νέα του χρόνου, είναι καλύτερο να έχεις περισσότερους τρόπους να αξιολογήσεις το προϊόν σου, να εντοπίσεις προβλήματα και δυνατά σημεία. Νομίζω πως ήθελαν μία ακόμα ομάδα και η σχέση μας μέσω του Ζουλς έχει βοηθήσει», παραδέχθηκε ο Σίμοντς.[nggallery id=2268]

Advertisement
Advertisement