Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέος τεχνικός διευθυντής στη Lotus F1

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος τεχνικός διευθυντής στη Lotus F1

FORMULA 1

Νέος τεχνικός διευθυντής στη Lotus F1

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του τεχνικού διευθυντή Τζέιμς Άλισον, τον αντικατέστησε με τον Νικ Τσέστερ, διευθυντή μηχανολογίας μέχρι πρότινος στην ομάδα, που προβιβάστηκε. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Η φημολογία γύρω από την επικείμενη αποχώρηση του Άλισον από τους κόλπους της Lotus έχει κρατήσει πάνω από 5 μήνες. Ο ικανός Βρετανός τεχνικός είναι το μήλον της έριδος ανάμεσα σε ομάδες όπως η Ferrari και η McLaren και άμα την αποχώρηση του Πάντι Λόου από τη McLaren για τη Mercedes προεξοφλήθηκε πως θα πάει εκεί στην αρχή της χρονιάς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθότι ο Άλισον πήρε τις διαβεβαιώσεις πως η Lotus θα έχει την οικονομική δυνατότητα εξέλιξης του μονοθεσίου της σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Μιλώντας για την αποχώρηση του Άλισον ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Έρικ Μπουλιέ τόνισε: «Νομίζω πως είναι παράλογο να δημιουργηθεί ένας πόλεμος χρημάτων. Στη F1 έχουμε υψηλότερες αμοιβές από κάθε άλλη βιομηχανία. Για πιο λόγο; Για μένα πάνω απ’ όλα είναι η εταιρεία και όχι οι αστρονομικές παράλογες αμοιβές για να κρατήσεις έναν εργαζόμενο».  Ο Γάλλος μάνατζερ – μηχανικός δεν παρέλειψε να εκθειάσει και την προσφορά του Άλισον στην ομάδα: « Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τζέιμς για την προσφορά του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

Η προαγωγή του Νικ Τσέστερ σε ρόλο τεχνικού διευθυντή είναι ένα σημάδι της λογικής που επικρατεί στους κόλπους της Lotus. Βρίσκεται στις τάξεις της ομάδας (σ.σ: τότε λέγονταν Benetton) από το 2000, ενώ ξεκίνησε στη F1 από την Arrows.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν πως ο Άλισον οδεύει προς τη Ferrari πιθανόν λόγω και της άριστης προσωπικής σχέσης που έχει με τον επικεφαλής σχεδιασμού της ομάδας Νικόλα Τομπάζη. Μένει να δούμε αν αυτό θα επηρεάσει την παρουσία του τεχνικού διευθυντή Πατ Φράι στην ομάδα. [nggallery id=2142]

Ο Άλισον δεσμεύεται όσον αφορά στα μυστικά της Lotus για το 2013. Μένει να δούμε πως και πόσο θα επηρεάσει η αποχώρησή του την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και τη δημιουργία του νέου για το 2014.