Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστροφή Kovalainen στη Caterham

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστροφή Kovalainen στη Caterham

FORMULA 1

Επιστροφή Kovalainen στη Caterham

FORMULA 1

Μόνο τρία Grand Prix κράτησε το διαζύγιο της Caterham F1 με τον Χέικι Κοβαλάινεν. Μετά το κακό ξεκίνημα της, η ομάδα του Τόνι Φερνάντες στράφηκε στον Φινλανδό που προς το παρόν, επιβεβαιώθηκε πως θα οδηγήσει τις Παρασκευές σε Μπαχρέιν και Ισπανία. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο 31χρονος οδηγός πέρασε τρεις σεζόν με τη συγκεκριμένη ομάδα, που ξεκίνησε το 2010 τη περιπέτεια της στον ανταγωνιστικό στίβο της Formula 1 ως Lotus Racing, αγωνίστηκε ως Team Lotus την επόμενη χρονιά και από τις αρχές του 2012 ως Caterham.

Παρότι δεν κατάφερε να της χαρίσει κάποιο βαθμό, αποτελούσε σημαντικό της μέλος. Το πόσο, μάλλον το κατάλαβαν τώρα που λείπει και οι νεαροί και άπειροι Σαρλ Πικ και Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε αδυνατούν να δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις για την εξέλιξη της CT03.

Θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα επεκταθεί, είναι αδύνατο όμως ακόμα να πούμε με σιγουριά αν θα οδηγήσει σε επιστροφή του Κοβαλάινεν και σε αγωνιστική δράση. Βλέπετε, η τσέπη του δεν έχει τα χρήματα που φέρνουν στις ομάδα οι βασικοί της χορηγοί.
[nggallery id=2425]
Ο Χέικι θα μοιράζεται χρέη αναπληρωματικού οδηγού με τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ρόσι που με τη σειρά του θα πάρει στο GP2 τη θέση του Κινέζου Μα Κινγκ Ουά.

Advertisement
Advertisement

«Χαίρομαι πολύ που θα οδηγήσω στο Σακχίρ και τη Βαρκελώνη. Ανυπομονώ να πιάσω πάλι δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Θα οδηγήσω στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών των δύο αυτών αγώνων και θα συνεργαστώ στενά με τους μηχανικούς και τους επίσημους οδηγούς μας. Συζητούσαμε καιρό για το ενδεχόμενο να αναλάβω αυτό το ρόλο και χαίρομαι που επιτέλους ανακοινώθηκε. Είμαι σωματικά έτοιμος να βρεθώ ξανά πίσω από το τιμόνι και ξέρω πως με την εμπειρία μου, μπορώ να δώσω στην ομάδα νέες ιδέες και σωστές κατευθύνσεις ώστε να βελτιωθεί», δήλωσε ο Κοβαλάινεν.