Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επισκέφτηκε το Σότσι ο Vettel

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επισκέφτηκε το Σότσι ο Vettel

FORMULA 1

Επισκέφτηκε το Σότσι ο Vettel

FORMULA 1

Όπως ίσως γνωρίζετε για το 2014 είναι προγραμματισμένη μια λαμπερή πρεμιέρα στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο λόγος για το Ρώσικο Grand Prix που έρχεται του χρόνου. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Το Σότσι που θα φιλοξενήσει τον αγώνα είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία. Εκεί θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 24 Φεβρουαρίου του 2014 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες. Παράλληλα οι Ρώσοι επενδύοντας στην ανάπτυξη της περιοχής έχουν ήδη εξασφαλίσει 7ετές συμβόλαιο φιλοξενίας αγώνα F1 αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2014.

Η επένδυση των Ρώσων αγγίζει τα 200 εκ. δολάρια και η λογική της είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και της δυναμικής που θα δημιουργήσουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες. Δεν πρόκειται να φτιαχτεί μια μόνιμη πίστα αλλά ένα θεματικό πάρκο στο οποίο θα μπορεί να φιλοξενηθεί αγώνας στα πρότυπα του Καναδικού GP που διεξάγεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Μόντρεαλ. Αυτό όπως ίσως γνωρίζεται βρίσκεται στο νησάκι της Παναγιάς στην κοίτη του Αγ. Λαυρεντίου. Στο Σότσι η διαδρομή που κινείται δίπλα στην θάλασσα αποτελείται κυρίως από δημόσιους δρόμους.

Χτες επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του Σότσι οι Φέτελ και Κούλθαρντ όπου εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην υπό διαμόρφωση διαδρομή με ένα Infiniti. Η πολυτελής μάρκα της Nissan είναι χορηγός της Red Bull Racing που αγωνίζεται με κινητήρα Renault. Θυμίζουμε πως Renault – Nissan και Infiniti ανήκουν στην ίδια εταιρεία.
[nggallery id=2457]
Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Σότσι ο Φέτελ τόνισε μτεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Ρωσία και ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις είναι απίθανες. Δεν κατάλαβα και πολλά από τη διαδρομή αν και τα σχέδια είναι ενδιαφέροντα. Κάποιες στροφές είναι γρήγορες ειδικά αυτή των 180 μοιρών. Θα είναι πρόκληση για μας τους οδηγούς. Το μέρος είναι απίθανο, η πόλη, η θάλασσα και τα βουνά τριγύρω».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Νικολάι Μπουτουρλάκιν συμπλήρωσε: “Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε ευχαρίστηση και θετικά συναισθήματα σε όλους τους θεατές και να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα τουριστική υποδομή που είναι μεγάλη, σε μια σεζόν περιορισμένης δυναμικής όπως είναι το φθινόπωρο που θα διεξάγεται εδώ ο αγώνας”.

Οι Ρώσοι υπολογίζουν πως θα έχουν 100 χιλιάδες επισκέπτες σε ετήσια βάση από το GP.