Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εμφύλιος στη McLaren

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εμφύλιος στη McLaren

FORMULA 1

Εμφύλιος στη McLaren

FORMULA 1

Οι δυο McLaren είχαν έντονη μονομαχία χτες κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μπαχρέιν που έλαβε χώρα στο σιρκουί του Σακχίρ. Μάχη που ίσως κάποιες στιγμές να ξεπέρασε τα όρια και τη λογική. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Ο Σέρτζιο Πέρεζ πίεσε ασφυκτικά το Τζένσον Μπάτον απαιτώντας προσπέρασμα, έφτασε στο σημείο να ακουμπήσει πάνω στην ΜΡ4/28 του teammate του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκιστεί το ελαστικό που δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Ο Μπάτον υποχρεώθηκε να μπει στα πιτ για 4η φορά και τελικά έπεσε 10ος.

O Τζένσον Μπάτον ακούστηκε στο team radio να ζητά από την ομάδα να πει στον Πέρεζ να ηρεμήσει. Ο Μεξικάνος πίεζε ασφυκτικά το Βρετανό teammate του και δεν απέφυγε την επαφή μαζί του. Μετά το φινάλε ο Μπάτον δεν είχε μετανιώσει για όσα είπε: «Όταν μίλησα στον ασύρματο τα συναισθήματά μου ήταν έντονα αλλά τα ίδια πιστεύω και τώρα. Ο συναγωνισμός ήταν σπουδαίος σήμερα, ο μόνος που δεν πάλεψε σωστά ήταν ο Πέρεζ. Παραήταν επιθετικός. Δεν περιμένεις το άλλο μονοθέσιο της ομάδας με 300km/h να ακουμπά ρόδα με ρόδα. Εξεπλάγην και δεν είμαι ο μόνος που ένιωσε έτσι. Αυτά γίνονται στα καρτ».

Εύλογα ο Πέρεζ αντέδρασε λέγοντας: «Ήμουν μαζί του όσο επιθετικός ήταν και αυτός μαζί μου. Το παρακάναμε θα μπορούσε να μην είχε τερματίσει κανείς μας». Ο Πέρεζ πήρε σήμερα την 6η θέση που είναι το καλύτερο του αποτέλεσμα με τη McLaren. Ο Μπάτον έφθειρε τα ελαστικά του υπέρμετρα υποχρεώθηκε σε 4ο πιτ στοπ και τερμάτισε τελικά 10ος.
[nggallery id=2449]

Advertisement
Advertisement

Ο Πέρεζ ήταν υπό πίεση μετά τις εμφανίσεις του στους πρώτους αγώνες και από την McLaren έμειναν ευχαριστημένοι από τη χθεσινή.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Μάρτιν Ουίτμαρς τόνισε: «Ήταν ένας δύσκολος, σκληρός αγώνας για έναν νεαρό οδηγό όπως ο Σέρτζιο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις τον άλλο πιλότο της ομάδας. Αρκετοί λένε πως ο Πέρεζ φέτος δεν έχει τη φλόγα αλλά ο χτεσινός αγώνας αποδεικνύει το αντίθετο. Συνολικά ήταν μια συγκλονιστική μάχη. Νιώθαμε άβολα και μας κόστισε ως ομάδα αλλά ο Πέρεζ θα αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το μονοθέσιο μας δεν είναι αρκετά γρήγορο και δώσαμε μάχη για την 6η θέση. Επιτρέπουμε στους δυο πιλότους μας να συναγωνίζονται. Πολλοί είναι αυτοί που μας προτρέπουν να μην το αφήνουμε αυτό. Αλλά αυτό είναι το σωστό απέναντι και στους δυο οδηγούς να ξέρουν πως είναι ισάξιοι αντίπαλοι στην πίστα».