Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD_2023

Γιατί το νέο Ford Focus επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του;

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το νέο Ford Focus επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του;

FORD_2023

Γιατί το νέο Ford Focus επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του;

FORD_2023

Το νέο και πλούσια εξοπλισμένο Ford Focus, το οικογενειακό όνειρό σας, σας περιμένει τώρα στις επίσημες αντιπροσωπείες της Ford, με όλα τα εξαιρετικά προσόντα του να είναι έτοιμα να τα απολαύσετε από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Ένα πλήρες πακέτο ποιότητας και άνεσης, το οποίο ακολουθεί την μεγάλη παράδοση της εταιρίας στο να δημιουργεί αυτοκίνητα που προσφέρουν γνήσια οδηγική συγκίνηση, όντας παράλληλα ένα απόλυτα πρακτικό και χρηστικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές ανάγκες μιας οικογένειας.

Η νέα γενιά του Focus χαρακτηρίζεται από την εμπνευσμένη του σχεδίαση, με έναν έντονα δυναμικό και σπορ χαρακτήρα, ο οποίος τονίζεται ιδιαίτερα από το εντυπωσιακό εμπρός μέρος με τους μεγάλους αεραγωγούς, την επιβλητική μάσκα αλλά και τους εξελιγμένης τεχνολογίας προβολείς LED που ενσωματώνουν τις λειτουργίες Automatic High Beam Control και Manoeuvring Light.

Advertisement
Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εικόνα του σαλονιού, με την Ford να δίνει έμφαση στη μοντέρνα σχεδίαση, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τους κορυφαίους για την κατηγορία χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ από 341 έως 1.320 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Το νέο Focus Εcoboost Hybrid εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα των 48V ο οποίος παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία και ενισχύει την απόδοση του βενζινοκινητήρα όταν αυτό είναι απαραίτητο (έως και 20% βελτίωση στην επιτάχυνση, καλύτερο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές).

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα της Ford διαθέτει σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος κάτι που σημαίνει ότι δε χρειάζεται φόρτιση από εξωτερική πηγή. Παράλληλα εξασφαλίζει κορυφαίες τιμές σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 (κατανάλωση από 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 από 117 g/km, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP).

Advertisement

O υψηλής απόδοσης και οικονομικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη με γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχύτητας για ακόμα πιο απολαυστική οδήγηση. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ειδικά χειριστήρια – paddles για την χειροκίνητη αλλαγή των σχέσεων στο τιμόνι.

Advertisement

Ο κινητήρας προσφέρεται επίσης σε δύο αποδοτικές εκδόσεις, με 125 και 155 ίππους, παρέχοντας εξαιρετικές επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας και ένα ξεκάθαρο σπορ χαρακτήρα, μαζί με πολιτισμένη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές.

Σημειώστε πως ο σπορ χαρακτήρας ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την λειτουργία της ανάρτησης και το εξαιρετικό σε αίσθηση τιμόνι, αμφότερα καθιστούν το Focus το πιο ευχάριστο και οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του και όχι μόνο.

Advertisement

Γνωρίστε αναλυτικά το νέο Ford Focus εδώ

Στα υπόλοιπα τώρα, τo νέο Ford Focus εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει στην κατηγορία του σε συστήματα διασύνδεσης και ψηφιακής επικοινωνίας. Ενώ παράλληλα είναι εφοδιασμένο με όλη την γκάμα των νέων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών, στις πιο τελευταίες και εξελιγμένες εκδόσεις τους.

Το νέο Ford Focus αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα, διαθέτοντας μάλιστα και σπορ διάσταση σαν γνήσιο τέκνο της έμπειρης Ford. Το νέο Focus προσφέρεται με ετήσιο επιτόκιο 2,99% που είναι ήδη σε ισχύ καθώς επίσης και πενταετή εργοστασιακή εγγύηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμοπαράδοτο Ford Focus: Ανανέωση εδώ και τώρα!
Ποιά είναι τα ισχυρά σημεία του Ford Focus;
Η Ford παίρνει το ατού της Tesla