Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Το νέο Ford Ranger Raptor “δαμάζει” την φύση

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Ford Ranger Raptor “δαμάζει” την φύση

FORD 2022-1

Το νέο Ford Ranger Raptor “δαμάζει” την φύση

FORD 2022-1

Η επιτυχημένη συνταγή και φιλοσοφία «Built Ford Tough» χαρακτηρίζει το νέο Ford Ranger Raptor, το οποίο έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις υπέρογκες δυνατότητές του εντός και εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά πρώτα, έτσι όπως το θαυμάζεις απέξω, διακρίνονται τα τονισμένα φτερά που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «C» κλέβουν αμέσως την οπτική παράσταση.

Βέβαια, πρέπει παράλληλα να γνωρίζετε, πως ο συνδυασμός των δύο τονίζει περαιτέρω τόσο την επιβλητική παρουσία όσο και το μεγάλο πλάτος του νέου Ford Ranger Raptor. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Οι προβολείς LED matrix διαθέτουν φώτα ημέρας LED, είναι εντυπωσιακοί στην όψη και επιπρόσθετα αυξάνουν κατακόρυφα την απόδοση φωτισμού σε πρωτόγνωρα επίπεδα για την κατηγορία.

Έχει μήκος 5,36 μέτρα και η απόσταση του από το έδαφος είναι 27,2 εκατοστά, υποδηλώνοντας το τι μπορεί να κάνει σε κάθε δύσβατο έδαφος και από που είναι ικανό να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δύναται επίσης να «σηκώσει» 552 κιλά και να τραβήξει 2.410 κιλά. Το θηρίο της Ford είναι σε θέση να κάνει τα πάντα χωρίς φόβο αλλά με πάθος που πηγάζει κυρίως από την σκληροτράχηλη φιλοσοφία του.

Advertisement

Το νέο και ικανότατο Ranger Raptor υιοθετεί κάτω από το καπό του έναν ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα twin turbo V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 288 ίππων.

Advertisement

Το απόλυτο όχημα εκτός δρόμου δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τον πανίσχυρο EcoBoost, που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο E-Shifter 10 σχέσεων.

Μπορείς μάλιστα να μεταβάλεις τον ήχο που βγαίνει από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και να απολαύσεις την διαδρομή σου διασχίζοντας με περίσσια αυτοπεποίθηση κάθε είδους τερέν.

Advertisement

Το νέο Ranger Raptor δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους οχήματα. Διαθέτει τέσσερις επιλογές για τη μετάδοση της κίνησης (στους δύο τροχούς, αυτόματη τετρακίνηση, μόνιμη τετρακίνηση και κοντές σχέσεις), ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επτά Drive Modes ανάλογα με την περίσταση.

Σημειώστε λοιπόν τα προγράμματα Normal, Sport, Slippery, Mud/Ruts, Rock Crawl, Sand και Baja Mode, που είναι σε θέση να αλλάξουν άρδην τη συμπεριφορά του Raptor σε κάθε έδαφος και να το μετατρέψουν σε απόλυτο εργαλείο είτε στο χώμα ή στη λάσπη είτε στο βουνό ή στο ποτάμι είτε στην άσφαλτο.

Το νέο Ranger Raptor είναι εδώ και σπάει κυριολεκτικά καρδιές, τόσο με την επιβλητική εμφάνιση και τις κορυφαίες επιδόσεις του όσο και με τις παραδοσιακά extreme εκτός δρόμου δυνατότητες. Πίσω από το τιμόνι του δικαίως νιώθεις για άλλη μια φορά άτρωτος αλλά και ατρόμητος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Ranger Raptor: Θηρίο που δεν συμβιβάζεται
Ford Ranger Raptor: H τετρακίνηση και τα drivemodes που ανοίγουν δρόμο
Πρεμιέρα για το νέο Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα (+video)