Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Ranger Raptor: Το απόλυτο pick-up ακόμα καλύτερο!

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Ranger Raptor: Το απόλυτο pick-up ακόμα καλύτερο!

FORD 2022-1

Ford Ranger Raptor: Το απόλυτο pick-up ακόμα καλύτερο!

FORD 2022-1

Με το Ranger Raptor η Ford δημιούργησε τεράστια αίσθηση στην αγορά των pick-up. Και με τη νέα γενιά του ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη για το τι μπορεί να καταφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας μιας ολόκληρης κατηγορίας, τότε σίγουρα το Ford Ranger Raptor είναι ένα από αυτά.

Το απίστευτο δημιούργημα της Ford Performance κατάφερε να ταράξει τα νερά των pick-up, όντας ότι πιο άγριο και αποτελεσματικό υπάρχει σε κάθε είδους δρόμο και κάνοντας όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας του να μοιάζουν αδύναμα εμπρός του.

Η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Η ανανεωμένη γενιά του, που πωλείται ήδη στην Ελλάδα, έρχεται να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαφορά του από τα απλά pick-up της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας και πάλι την σφραγίδα των μηχανικών της Ford Performance, το νέο Ford Ranger Raptor διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνολογία και το μηχανολογικό υπόβαθρο για να παραμείνει το απόλυτο εργαλείο για κάθε είδους διαδρομή ή επαγγελματική χρήση.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο βελτιωμένος 3λιτρος Ecoboost με την ισχύ να φθάνει στους 288 ίππους και την ροπή στα 491 Nm. Χάρη σε τεχνολογίες από τα σπορ μοντέλα της εταιρίας όπως το Ford GT και το Focus ST, η απόδοση της ισχύος είναι άμεση και εκρηκτική, ανεξαρτήτως της σχέσης που υπάρχει στο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι οδηγοί του νέου Ranger Raptor μπορούν να επιλέξουν τον ήχο του κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις ρυθμίσεις Quiet, Normal, Sport και Βaja.

Για άλλη μια φορά η Ford Performance εστιάζει την προσοχή της στην επιλογή της ανάρτησης, με νέας γενιάς αμορτισέρ FOX 2,5΄΄ Live Valve Internal Bypass, με τεράστια διαδρομή και μοναδικά χαρακτηριστικά απόσβεσης.

Advertisement

Το νέο Ranger εξοπλίζεται για πρώτη φορά με μία εξελιγμένη αυτόματη τετρακίνηση και ένα νέο κιβώτιο με δύο σχέσεις (αργό/γρήγορο), το οποίο συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικά εμπρός και πίσω.

Για να διαχειριστεί όλη αυτή την δύναμη με τον καλύτερο τρόπο για κάθε είδους έδαφος, υπάρχουν στην διάθεση του οδηγού 7 προφίλ οδήγησης, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα Baja, το οποίο είναι εστιασμένο στην κορυφαία απόδοση σε ό,τι πιο ακραίο υπάρχει σε off-road διαδρομές.

Advertisement

Το σκληροτράχηλο τεχνολογικό υπόβαθρο ακολουθεί και η εμφάνιση του αυτοκινήτου, η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή και επιβλητική. Η νέα μάσκα με τα καινούργια φωτιστικά σώματα είναι ιδιαίτερα δυναμική, ενώ το “πακέτο” συμπληρώνουν στοιχεία όπως οι ζάντες των 17 ιντσών με τα τεράστια all-terrain ελαστικά, οι εισαγωγές αέρα, τα σκαλοπάτια από χυτό αλουμίνιο και πολλά ακόμα.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σαλόνι με νέα σπορ καθίσματα μπροστά και πίσω, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τα μαχητικά αεροπλάνα.

Το τεχνολογικό και ψηφιακό υπόβαθρο είναι κορυφαίο, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών η οποία υποστηρίζει το εξελιγμένο σύστημα SYNC 4 για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα γενιά του Raptor έρχεται να συνεχίσει τον μύθο που δημιούργησε το προηγούμενο μοντέλο, όντας πλέον το απόλυτο όχημα για κάθε είδους διαδρομή. Και το μοναδικό “εργαλείο” όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά και για όσους ζουν και απολαμβάνουν την περιπέτεια στις δραστηριότητές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Ranger Raptor: Θηρίο που δεν συμβιβάζεται
Ford Ranger Raptor: H τετρακίνηση και τα drivemodes που ανοίγουν δρόμο
Πρεμιέρα για το νέο Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα (+video)