Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Steyr Konzept: Ένα τρακτέρ από άλλο πλανήτη

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Steyr Konzept: Ένα τρακτέρ από άλλο πλανήτη

Fleet Cars

Steyr Konzept: Ένα τρακτέρ από άλλο πλανήτη

Fleet Cars

Το Steyr Konzept είναι μία πάρα πολύ μοντέρνα ιδέα. Βασίζεται σε ένα αρθρωτό υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που περιλαμβάνει έναν κινητήρα diesel, μια γεννήτρια και πέντε (ναι, πέντε ) ηλεκτρικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το Steyr Konzept είναι ένα υβριδικό τρακτέρ με πέντε ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα… Drone.

Αυτό είναι το τρακτέρ Steyr Konzept και ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, μόλις πρόσφατα έλαβε το βραβείο καλής σχεδίασης του 2020.

Τέσσερις από τους ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται από το Konzept βρίσκονται στις πλήμνες των τροχών και παίρνουν ενέργεια από μια κεντρικά τοποθετημένη μπαταρία. Η Steyr λέει ότι «αυτό το σύστημα έχει ως αποτέλεσμα μία εξαιρετικά αποδοτική λειτουργεία, με λιγότερα κινούμενα μέρη, αφού το μηχανικό κιβώτιο και τα υδραυλικά εξαρτήματα έχουν εξαλειφθεί – για να παρέχουν τη βέλτιστη ροή ενέργειας με μειωμένες απώλειες ισχύος».

Advertisement
Advertisement

Το σύνθετο υβριδικό σύστημα μπορεί επίσης να ανακτήσει και να αποθηκεύσει ενέργεια όταν κινείται στο δρόμο ενώ ο ελκυστήρας μπορεί εύκολα να φορτιστεί μέσω μιας τυπικής πρίζας. Η χρήση ηλεκτρικών κινητήρων σε καθέναν από τους τέσσερις τροχούς σημαίνει επίσης ότι το όχημα μπορεί να στέλνει ισχύ ακριβώς εκεί που χρειάζεται, κάτι που είναι ιδανικό για κίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα ή πυκνή λάσπη.

Η ιδέα του τρακτέρ της Steyr πήρε το βραβείο καλής σχεδίασης λόγω της δημιουργικής και πρακτικής σκέψης στη δημιουργία του. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει επίσης τις τεχνολογίες του Konzept, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου υβριδικού κινητήρα που δεν είναι μόνο αποτελεσματικός αλλά και συμπαγής. Άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες περιλαμβάνουν ένα drone εξοπλισμένο με αισθητήρες καλλιέργειας που πετά μπροστά από το όχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας στο χωράφι και μεταδίδει δεδομένα πίσω στην καμπίνα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και μια Head-Up Display οθόνη ενσωματωμένη στο δεξί παράθυρο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Αυτή ήταν η πορεία των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η πρώτη Toyota GR Supra βγήκε από το εργοστάσιο της Magna Steyr

Advertisement