Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

SOS εκπέμπουν οι μεταφορικές εταιρείες

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SOS εκπέμπουν οι μεταφορικές εταιρείες

Fleet Cars

SOS εκπέμπουν οι μεταφορικές εταιρείες

Fleet Cars

Ζητούν μείωση κατά 50% των Τελών Κυκλοφορίας 2021 και εξόφληση σε 3 δόσεις και μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών απαιτήσεων.

Advertisement
Advertisement

«SOS» εκπέμπουν οι Έλληνες οδικοί μεταφορείς ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης για τον κλάδο καθώς όπως επισημαίνουν σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα οδηγηθεί στην χρεωκοπία.

Μάλιστα σε επιστολή που απέστειλαν στα Υπουργεία προτείνουν 5 άμεσα μέτρα προκειμένου οι μεταφορικές εταιρείες να επιβιώσουν καθώς όπως τονίζουν ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών από την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφει μείωση 70% του μεταφορικού έργου ενώ το υπόλοιπο 30% που απομένει οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε χώρες υψηλού κινδύνου για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας, γι’ αυτό ο Ελληνικός λαός εκτός από τους υγειονομικούς επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς .

Advertisement
Advertisement

Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χεραίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) αναγνωρίζει την κίνηση της κυβέρνησης να εντάξει τους μεταφορείς στους πληττώμενους κλάδους, όμως αυτό χωρίς συγκεκριμένες δράσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ειδικότερα ο ΠΣΧΕΜ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να υπάρξει επιβίωση των μεταφορικών επιχειρήσεων, προτείνει στην κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα μέτρα στήριξης τα οποία περιλαμβάνουν:

1.Tα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2021 να μειωθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 50% αφού το 2020 οι αυτοκινητιστές πλήρωσαν για όλο το χρόνο αλλά τελικά λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής ακινησίας δεν κυκλοφόρησαν όλο το χρόνο. Επίσης, η πληρωμή να γίνει σε 3 δόσεις.

Advertisement

2.Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις να ρυθμιστούν σε εξήντα δόσεις χωρίς πρόσθετα τέλη.

3.Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 50%.

Advertisement

4.Να δοθούν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της αγοράς ανάλογα με το μέγεθος της μεταφορικής επιχείρησης .

5.Να επιδοτηθούν όλοι οι αυτοκινητιστές με πέντε χιλιάδες ευρώ ανά αυτοκίνητο για πάγια και ανελαστικά έξοδα.

Ο ΠΣΧΕΜ επισημαίνει ότι εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει άμεσα τα προτεινόμενα μέτρα στήριξης ο ήδη καθημαγμένος κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών Φ.Δ.Χ. θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας έως 122 γρ./CO2! Επιβεβαίωση Newsauto

Αυτοί είναι οι νέοι δασμοί των ΙΧ στα τελωνεία από το 2021!

Τα ΚΤΕΟ προτείνουν ελέγχους… drive through