Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Peugeot e-Traveller

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Peugeot e-Traveller

Fleet Cars

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Peugeot e-Traveller

Fleet Cars

Η ηλεκτρική γκάμα της Peugeot επεκτείνεται και στην κατηγορία των MPV με το νέο e-Traveller με δυνατότητα μεταφοράς έως 8 επιβατών και αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση πολύ σύντομα θα έχει μπει σε όλες τις κατηγορίες και η Peugeot είναι από τις πρώτες που παρουσιάζει ηλεκτρική εκδοχή για ένα μοντέλο MPV με κυρίως επαγγελματικό χαρακτήρα. Το Traveller είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή στο χώρο των επαγγελματικών επιβατικών μεταφορών και πλέον η γκάμα του μοντέλου διευρύνεται με το ηλεκτρικό e-Traveller.

Το e-Traveller θα προσφέρεται τόσο στην κανονική όσο και στην επιμηκυμένη έκδοση αμαξώματος με εσωτερική διαμόρφωση για οκτώ ή για πέντε επιβάτες. Βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA και τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 26,5 χλγμ ροπής ο οποίος χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1” ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. Η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα γίνεται από μια μπαταρία 50 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 230 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία της μπαταρίας υποστηρίζει ταχυφόρτιση και μπορεί να φθάσει στο 80% της συνολικής χωρητικότητας σε 30 λεπτά με ταχυφορτιστή 100 kW, ενώ με επιτοίχιο φορτιστή 11 kW η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 5 ώρες. Οπτικά οι διαφορές του e-Traveller από τα συμβατικά μοντέλα περιορίζονται σε μικρές λεπτομέρειες με κύρια την διαφοροποιημένη μάσκα και τα σχετικά λογότυπα e-Traveller στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό ο εξοπλισμός που συνοδεύει το e-Traveller είναι αρκετά πλούσιος με προηγμένο σύστημα πολυμέσων και σύστημα πλοήγησης.