Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Παράταση προσωρινών μέτρων για τις κάρτες ταχογράφου

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παράταση προσωρινών μέτρων για τις κάρτες ταχογράφου

Fleet Cars

Παράταση προσωρινών μέτρων για τις κάρτες ταχογράφου

Fleet Cars

Οι οδηγοί που καταθέτουν αίτηση ανανέωσης/αντικατάστασης έως και 31 Οκτωβρίου 2020 μπορούν να οδηγούν για διάστημα δύο μηνών χωρίς την κάρτα ταχογράφου.

Advertisement
Advertisement

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου θα μπορούν να κινούνται χωρίς κάρτα ταχογράφου οι επαγγελματίες οδηγοί που έχουν αιτηθεί ανανέωσης ή αντικατάστασης της κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και τις 31 Οκτωβρίου. Την παραπάνω απόφαση έλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα η σχετική απόφαση του Υπουργείου αναγράφει ότι: «Σας κοινοποιούμε για ενημέρωση την Απόφαση (ΕΕ) 2020/1235 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 26ης Αυγούστου 2020, με την οποία εγκρίνεται κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου μας η παράταση για την Ελλάδα των προσωρινών μέτρων του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 κανονισμού 2020/698, τα οποία θα ισχύουν πλέον για αιτήσεις ανανέωσης / αντικατάστασης κάρτας οδηγού που υποβάλλονται έως την 31η Οκτωβρίου 2020.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι τα προσωρινά μέτρα του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 Κανονισμού 2020/698 προβλέπουν ότι οι οδηγοί που καταθέτουν αίτηση ανανέωσης/αντικατάστασης κάρτας οδηγού στο διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020 μπορούν να οδηγούν για διάστημα δύο μηνών ή έως ότου χορηγηθεί η κάρτα (εάν χορηγηθεί πριν τους δύο μήνες), χωρίς την κάρτα ταχογράφου αλλά με τις προϋποθέσεις των σχετικών (1) και (2) εγκυκλίων, στις οποίες παραπέμπουμε (πραγματοποίηση χειρόγραφων καταγραφών, διαδρομή αποκλειστικά σε κοινοτικό έδαφος κλπ).

Οι υπηρεσίες μεταφορών των Περιφερειών δεν χορηγούν πλέον στους οδηγούς την δίγλωσση βεβαίωση της σχετικής (1) εγκυκλίου αλλά το αποδεικτικό κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση/αντικατάσταση κάρτας οδηγού το οποίο εκδίδεται πλέον αυτόματα σε δίγλωσση μορφή (ελληνικά/αγγλικά). Το δίγλωσσο αποδεικτικό κατάθεσης αιτήματος θα πρέπει να βρίσκεται επί του οχήματος, μαζί με αντίγραφο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα αγγλικά, ώστε να αποδεικνύεται αν χρειαστεί σε έλεγχο στο εξωτερικό η παράτασης ισχύος των προσωρινών μέτρων για την Ελλάδα. Οι υπηρεσίες μεταφορών παρακαλούνται να χορηγούν αντίγραφο της συνημμένης απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα αγγλικά στους οδηγούς διεθνών μεταφορών.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Κερδίζουν έδαφος τα καινούρια ΙΧ έναντι των εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα, πιο υψηλά πρόστιμα!

Advertisement

Βρετανία: «Πράσινες» πινακίδες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα