Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Opel Movano: Από μικρό λεωφορείο μέχρι ανατρεπόμενο

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Opel Movano: Από μικρό λεωφορείο μέχρι ανατρεπόμενο

Fleet Cars

Opel Movano: Από μικρό λεωφορείο μέχρι ανατρεπόμενο

Fleet Cars

Μεταφορά φορτίων στο εργοτάξιο, ογκωδών επίπλων σε πελάτη, ή επιβατών μέσω της υπηρεσίας shuttle bus στο αεροδρόμιο; Η Opel προτείνει σε όλα μία λύση με το Movano.

Advertisement
Advertisement

 

Η τρίτη γενιά του μεγαλύτερου επαγγελματικού οχήματος στη γκάμα της Opel, το Movano, έχει ποικιλία επιλογών για τους μελλοντικούς του πελάτες. Τέσσερα μήκη, τρία ύψη, μέγιστο μικτό βάρος έως 4,5 Τ, μέγιστη χωρητικότητα για μεταφορά φορτίων 22 τμ ή χώρο για μέχρι 17 επιβάτες. Το κοινό στοιχείο που μοιράζονται όλα τα μοντέλα, είτε είναι panel van, dropside (με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα), tipper (ανατρεπόμενα) ή μίνι λεωφορεία, είναι οι κινητήρες diesel με τεχνολογία BiTurbo, οι τεχνολογίες ασφάλειας από τη βασική έκδοση εξοπλισμού, η πλήρης συνδεσιμότητα και μία ελκυστική σχέση κόστους / απόδοσης. Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Movano θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2020.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Το Movano panel van προσφέρει πολλές παραλλαγές και είναι η δημοφιλέστερη έκδοση. Πρόκειται Για ένα van διανομών πόλης, με μικτό βάρος 2,8 T και κίνηση εμπρός . Με μήκος 5,04 μ, κύκλο στροφής μόλις 12,0 μ, χωρητικότητα έως 8,6 τμ και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 847 κιλά είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον επαγγελματία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πόλης. Το μεγαλύτερο Movano panel van έχει μήκος 6,84 μ σε συνδυασμό με πίσω κίνηση (RWD) και διπλά ελαστικά αποτελεί τη βάση για μέγιστο μικτό βάρος 4,5 Τ. Η χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων αυξάνεται στα 17 τμ με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο πάνω από δύο τόνους. Το Movano με crew cab συνδυάζει τις μεταφορές επιβατών και φορτίων. Χωρά μέχρι επτά επιβάτες, ενώ η διπλή καμπίνα (crew cab) μπορεί να συνδυαστεί με τρία διαφορετικά μήκη, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στη μεγαλύτερη έκδοσή του, το Movano προσφέρει χώρο φόρτωσης 8,3τμ και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.928 κιλά.

 

Advertisement

 

Η έκδοση «Tipper ή dropside» προορίζετε κυρίως για εργοτάξια. Έχει μέγιστο μικτό βάρος 3,5 ή 4,5Τ, εμπρός ή πίσω κίνηση, μονά ή διπλά ελαστικά – οι επιλογές αυτές διατίθενται επίσης για Movano σε έκδοση tipper (ανατρεπόμενο), dropside (με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα). Το Movano tipper, περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό του αλουμινένια πλαϊνά τοιχώματα ύψους 40 cm στο χώρο φόρτωσης, γαλβανισμένο εν θερμώ ατσάλινο πάτωμα φόρτωσης. Η καρότσα είναι ανατρεπόμενη προς τα πίσω, ενώ διατίθεται και ανατρεπόμενη καρότσα προς τρεις κατευθύνσεις.Το Movano dropside διατίθεται με αλουμινένια πλαϊνά τοιχώματα και αντιολισθητικό ξύλινο πάτωμα στο χώρο φόρτωσης με κρίκους πρόσδεσης για την ασφάλιση των φορτίων.

Advertisement

Για ογκώδη αντικείμενα ή ανάγκες μεταφορών που δεν μπορεί να καλύψει η γκάμα εργοστασιακών εκδόσεων του Movano, η Opel προσφέρει το Movano chassis σε τρεις τύπους – με chassis cab, crew cab ή platform cab. Στη διάταξη chassis και crew cab, το Movano είναι η βάση για εξατομικευμένες μετατροπές. Σε αυτές τις εκδόσεις, οι καμπίνες επιβατών είναι κλειστές στο πίσω τμήμα. Αντίθετα, το Movano με platform cab είναι ανοιχτό πίσω, επιτρέποντας τη διέλευση από την καμπίνα επιβατών στο χώρο φόρτωσης σε εξατομικευμένες μετατροπές.

Η μεγάλη γκάμα εκδόσεων είναι ένα πλεονέκτημα του επαγγελματικού της Opel , όπως και ο εξοπλισμός του. Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant), φώτα ημέρας LED, σύστημα κεντρικού κλειδώματος με τηλεχειρισμό και ραδιόφωνο με Bluetooth ή σύνδεση USB προσφέρονται στάνταρ. Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρείτε Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) στον εξωτερικό καθρέπτη – για πρώτη φορά στο Movano – και κάμερα οπισθοπορείας (Rear Vision camera).

Το νέο Movano είναι άνετο για τον οδηγό και τον συνοδηγό με αναπαυτικά καθίσματα και 22 προαιρετικούς αποθηκευτικούς χώρους που προσθέτουν συνολικά 104 λίτρα για την αποθήκευση αντικειμένων. Πρακτικό είναι το ντουλαπάκι FlexTray στην πλευρά του συνοδηγού, που ανοίγει προς τα έξω σαν συρτάρι και έχει χωρητικότητα 10,5 L. Το Navi 50 IntelliLink Pro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας infotainment. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto1 και προσφέρει συνδεσιμότητα.

Μία νέα γενιά κινητήρων BiTurbo diesel εξοπλίζουν το Μovano αποδίδουν περισσότερη ισχύ και ροπή συγκριτικά με τα σύνολα του προηγούμενου μοντέλου – με χαμηλότερη κατανάλωση. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρός (FWD) και πίσω κίνησης (RWD) καθώς και μεταξύ χειροκίνητων κιβωτίων έξι σχέσεων και  ενός αυτοματοποιημένου μηχανικού. Οι κινητήρες 2.300 κ.εκ. που πληρούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP (light duty) και Euro VId (heavy duty) – αποδίδουν από 131 έως 180 ίππους.