Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέο Opel Movano: Ασφάλεια, ποικιλομορφία, συνδεσιμότητα

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Movano: Ασφάλεια, ποικιλομορφία, συνδεσιμότητα

Fleet Cars

Νέο Opel Movano: Ασφάλεια, ποικιλομορφία, συνδεσιμότητα

Fleet Cars

Το νέο Opel Movano έγινε πιο μοντέρνο και πιο πρακτικό. Η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος έχει την ταυτότητα της οικογένειας Opel. Πολλά συστήματα και τεχνολογίες υποστήριξης κάνουν τη ζωή του επαγγελματία οδηγού ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Opel Movano έγινε πιο μοντέρνο και πιο πρακτικό. Το νέο επαγγελματικό της Opel έχει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας με προειδοποίηση «τυφλού» σημείου, κάμερα «Rear Vision», σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Επιπλέον έχει πλήρη συνδεσιμότητα με Navi 50 IntelliLink Pro με Apple CarPlay & Android Auto.

Advertisement
Advertisement

Με περισσότερες από 150 εργοστασιακές εκδόσεις για κάθε χρήση και εκδόσεις με τέσσερα μήκη, τρία ύψη και λεπτομέρειες όπως : Κινητό γραφείο και ντουλαπάκι FlexTray το Movano αποτελεί μία σύγχρονη λύση για τους επαγγελματίες.

Το Movano είναι το μεγάλο LCV του portfolio της Opel. Μαζί με το νέο Vivaro και το Combo Cargo, η Γερμανική μάρκα έχει το νεότερο στόλο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της αγοράς.

Το cockpit του νέου Movano έχει τη διάταξη ενός μοντέρνου, κινητού γραφείου. Με 22 συνολικά κλειστούς ή ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους, μπορείτε να μεταφέρετε με τάξη όλα όσα χρειάζεστε καθημερινά. Έξυπνες ιδέες, όπως το ντουλαπάκι FlexTray των 10,5 L, που μπορεί να ανοίγει σαν συρτάρι και κάνει τη ζωή ευκολότερη. Το κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι.

Advertisement

Όπως και το προηγούμενο, το νέο Movano panel van διατίθεται σε τέσσερα μήκη και τρία ύψη, με μέγιστο μικτό βάρος οχήματος 4,5 T και χώρο φόρτωσης 17 m3. Συνολικά 150 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος και μετατροπές προσφέρονται από το εργοστάσιο. Ανάλογα με την έκδοση, το μεγάλο από τα επαγγελματικά οχήματα της Opel μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε ευρωπαλέτες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα Movano σχεδόν για κάθε είδους ανάγκη. Χάρη στις νέες λαβές στα πλαϊνά τοιχώματα και το φωτισμό LED, ο χώρος φόρτωσης είναι τώρα ακόμα πιο εύχρηστος.

Advertisement

Το νέο LCV της Opel είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη φυσιογνωμία του. Το νέο εμπρός τμήμα αποτελείται από μία μεγάλη, βαθιά τοποθετημένη μάσκα, με το λογότυπο του κεραυνού της Opel να κυριαρχεί στο κέντρο. Τα χαρακτηριστικά πτερύγια ρέουν από το λογότυπο στα φώτα ημέρας LED που είναι ενσωματωμένα στους προβολείς. Επομένως, το νέο Movano, αναμφισβήτητα, φέρει την ταυτότητα ενός μέλους της οικογένειας Opel.

Με πωλήσεις περίπου 170.000 μονάδων μέχρι σήμερα, το Movano είναι bestseller στην κατηγορία E-van. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας του. Με 20.000 – 25.000 μονάδες το χρόνο, οι πωλήσεις του Movano έχουν αυξηθεί έως 40% συγκριτικά με το 2013.

Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διατίθενται για πρώτη φορά με το Movano, κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και κυρίως ασφαλέστερη. Δείτε το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warnings) και την κάμερα «Πίσω θέασης». Στις εκδόσεις panel van με διαχωριστικό ανάμεσα στο cockpit και το χώρο φόρτωσης, οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται μόνο στους εξωτερικούς καθρέπτες. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”. Εάν ο οδηγός επιλέξει όπισθεν, αυτή η  κάμερα απενεργοποιείται και αντικαθίσταται από την κάμερα οπισθοπορείας. Το νέο σύστημα κάμερας θα διατίθεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ως τμήμα του πακέτου «Easy Park & Sight».

Advertisement

Η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες των δρόμων, για παράδειγμα δικυκλιστές.

Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 30 χλμ. Εάν το Movano απομακρυνθεί τυχαία από τη λωρίδα του, το σύστημα εκδίδει μία ακουστική ειδοποίηση. Εάν υπάρχει σύστημα πολυμέσων, μία εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”.

Το Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant) είναι μία ακόμα σημαντική τεχνολογία του νέου Movano. Μεγάλα αυτοκίνητα, όπως οχήματα μεταφορών ή panel van είναι ευάλωτα σε πλευρικούς ανέμους, κυρίως σε γέφυρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το στάνταρ σύστημα Side-Wind Assistant διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος, ενεργοποιώντας το ESP. Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου Movano περιλαμβάνει επίσης αυτόματους καθαριστήρες παρμπρίζ και αυτόματο σύστημα μεσαίας σκάλας φώτων.

Τα προαιρετικά  καθίσματα comfort για τον οδηγό και το συνοδηγό προσφέρουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη. Εάν το Movano οδηγείται συχνά σε δρόμους με ανωμαλίες, οι οδηγοί θα εκτιμήσουν το κάθισμα με αερανάρτηση, με δυνατότητα ρύθμισης σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Πάνω από 150 εκδόσεις του Movano διατίθενται από το εργοστάσιο – από panel vans, chassis (σασί) και platform cabs, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μέχρι μοντέλα με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside), ανατρεπόμενα (tipper) και μετατροπές κλειστών van. Τα Movano panel vans διατίθενται με μήκος χώρου φόρτωσης έως 4,38m, ύψος χώρου φόρτωσης  έως 2,14m, και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως 17m3. Ανάλογα με την έκδοση, το μικτό βάρος οχήματος φτάνει τους 4,5 T. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 2,4 T. Επίσης έχει ικανότητα έλξης έως 3,5 T.

Το εξελιγμένο cockpit θυμίζει σύγχρονο σταθμό εργασίας. Το νέο Movano προσφέρει 22 προαιρετικούς αποθηκευτικούς χώρους που προσθέτουν συνολική χωρητικότητα 104 λίτρων. Το ντουλαπάκι FlexTray στην πλευρά του συνοδηγού, που λειτουργεί σαν συρτάρι, είναι ιδιαίτερα πρακτικό και έχει χωρητικότητα 10,5 L. Είναι κατάλληλο ακόμα και για έγγραφα μεγέθους A4 χωρίς δίπλωση.

Το Navi 50 IntelliLink Pro κάνει την πρεμιέρα του στο νέο Movano. Το εξελιγμένο σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και επομένως προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα. Είναι ταχύτερο από τον προκάτοχό του, με οθόνη αφής capacitive, 7.0”, για πιο άνετη λειτουργία. Smartphones συνδέονται μέσω Bluetooth ή USB. Η ασύρματη φόρτιση είναι επίσης νέο χαρακτηριστικό στο Movano.