Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Υπερδιπλάσια κέρδη για την Autohellas!

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπερδιπλάσια κέρδη για την Autohellas!

Fleet Cars

Υπερδιπλάσια κέρδη για την Autohellas!

Fleet Cars

Ο Ευτύχης Βασιλάκης εκτίμησε ότι το 2021 θα εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα θετική χρονιά για τον όμιλο.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα δεδομένα για την οικονομική και επιχειρησιακή πορεία της Autohellas για το 2021 παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης στην έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα ξεπεράσει εφέτος τον κύκλο εργασιών του 2019 και μάλιστα, τα προ φόρων κέρδη θα είναι υπερδιπλάσια.

Σημειώνεται ότι το 2020 o κύκλος εργασιών ανήλθε στα 491,72 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη στα 24,2 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

«Το 2021 εξελίσσεται σε μια θετική χρονιά για τον όμιλο μας, παρά την υστέρηση του τουρισμού που προκαλεί η πανδημία. Και αυτό, επειδή οργανώσαμε επιτυχώς τον στόλο μας για να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ζήτηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά και λόγω της αυξημένης ζήτησης από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για μακροχρόνια μίσθωση και αγορά αυτοκινήτων», σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas υπογράμμισε ότι η αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει αύξηση 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά και ότι οι πωλήσεις προσεγγίζουν τα νούμερα του 2019, υποστηρίζοντας ότι οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς κατά δύο μονάδες, τόσο στη λιανική, όσο και στη χονδρική αγορά.

Advertisement

Ανά κατηγορία, στις μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση που παρατηρήθηκε από τις αρχές του έτους, εάν και οι παραδόσεις έχουν κάποια υστέρηση, λόγω των γνωστών διεθνών προβλημάτων στην παραγωγή, λόγω Covid.

Αντίστοιχα, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι, από τον Ιούνιο και έπειτα, λόγω της ανάκαμψης του τουρισμού παρατηρείται μια πολύ θετική εικόνα σε σχέση με το 2020, εάν και τα μεγέθη δεν είναι τα αντίστοιχα του 2019.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αύξηση 181% για τα λειτουργικά κέρδη της Autohellas
Προσοχή στις χρεώσεις συγκεκριμένης εταιρείας leasing…
Αισχροκέρδεια λόγω… έλλειψης αυτοκινήτων!