Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Οι Γερμανοί επιλέγουν την Τουρκία για τα φορτηγά τους

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Γερμανοί επιλέγουν την Τουρκία για τα φορτηγά τους

Fleet Cars

Οι Γερμανοί επιλέγουν την Τουρκία για τα φορτηγά τους

Fleet Cars

Νέα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν πως η παραγωγή των φορτηγών MAN αναμένεται να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα.

Advertisement
Advertisement


Το «φλερτ» μεταξύ Γερμανών και Τούρκων δεν έχει λήξει στον τομέα της κατασκευής οχημάτων. Έτσι, μετά την οριστική ματαίωση του εργοστασίου του VW Group το οποίο θα παρήγαγε μοντέλα των VW & Skoda, οι Τούρκοι διαρρέουν στα Μέσα Ενημέρωσης πως η επένδυση των Γερμανών θα γίνει αλλά θα αφορά τα βαρέα οχήματα & λεωφορεία της MAN.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η MAN αναμένεται να κλείσει τα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στην Αυστρία (Steyr) και να μεταφέρει τις εν λόγω γραμμές παραγωγής σε Πολωνία και Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο η μονάδα της MAN στην Άγκυρα θα ενισχυθεί κάτι που οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς μετά την αρνητική εξέλιξη του καλοκαιριού όπου ακυρώθηκε η μεγάλη επένδυση στη Σμύρνη. Θυμίζουμε πως o τομέας της κατασκευής οχημάτων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τουρκικής οικονομίας με 5,510 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής μόνο το τους πρώτες 8 μήνες του έτους. Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα παραπάνω λεφτά προέρχονται από ευρωπαϊκές…τσέπες.

Εκτός των γνωστών εταιρειών που διαθέτουν γραμμές παραγωγής στην Τουρκία, πρώτη σε εξαγωγές εταιρεία για το 2019 με 5,8 δισ. δολάρια ήταν η Ford Otosan, την οποία κατέχουν από κοινού η Ford και η τούρκικη Koc Holding. Η Ford Otosan κατασκευάζει στην Τουρκία τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford, καθώς και τα βαρέα επαγγελματικά της. Τέλος, να αναφέρουμε πως στα σχέδια των Γερμανών για το κλείσιμο των εργοστασίων έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε Μόναχο και Αυστρία καθώς 9.000 εργαζόμενοι περίπου αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους πολύ σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Λεφτά με το… τσουβάλι για τον Ερντογάν – Ξεκίνημα από Αφρική

Ο Ερντογάν κάνει επίθεση και στους Γερμανούς μέσω του…αυτοκινήτου

Advertisement

Το 2022 στους δρόμους το αυτοκίνητο του Ερντογάν

Τουρκία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην πρώτη θέση των εξαγωγών

Advertisement