Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ford: Tα Plug in υβριδικά ωφελούν το περιβάλλον

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Tα Plug in υβριδικά ωφελούν το περιβάλλον

Fleet Cars

Ford: Tα Plug in υβριδικά ωφελούν το περιβάλλον

Fleet Cars

Η πανευρωπαϊκή έρευνα της Ford καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα απόδοσης, παραγωγικότητας και βιωσιμότητας των υβριδικών οχημάτων σε ποικίλες πραγματικές συνθήκες

Advertisement
Advertisement

Τα ευρήματα είναι αποτέλεσμα μιας εκτενούς τριετούς μελέτης πάνω στη δυνατότητα των επαγγελματικών PHEV να βοηθήσουν στην επίλυση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα δεδομένων συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τη χρήση δεκάδων Ford Transit και Tourneo PHEV σε ποικίλους δημοτικούς και επαγγελματικούς στόλους στο Λονδίνο, την Κολωνία και τη Βαλένθια.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι τεχνολογίες geofencing και blockchain μπορούν να βοηθήσουν τα PHEV να βελτιώσουν περαιτέρω την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στις πόλεις, ενεργοποιώντας το πρόγραμμα οδήγησης μηδενικών ρύπων, με βάση την ατμοσφαιρική μόλυνση της κάθε περιοχής. Στη δοκιμή συμμετείχε και ένα καινοτόμο PHEV van εφοδιασμένο με ηλεκτρική μονάδα ψύξης με τροφοδοσία απευθείας από τις μπαταρίες του οχήματος, αποδεικνύοντας τη λειτουργική ευελιξία και πολλαπλή ευχρηστία που προσφέρει η πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Οι ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων συναντώνται όλο και περισσότερο σε αστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Η λειτουργία γεωγραφικού περιορισμού (geofencing), της Ford που προσφέρεται στάνταρ με το Ford Transit Custom PHEV, μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις να βελτιώσουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα εκεί όπου είναι περισσότερο απαραίτητο. Με το geofencing, το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων του οχήματος μπορεί να ενεργοποιείται αυτόματα, όποτε αυτό εισέρχεται σε μία ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων, χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό. Η δοκιμή του δημοτικού στόλου της Κολωνίας προχώρησε κατά ένα επιπλέον βήμα, δείχνοντας με ποιο τρόπο η τεχνολογία blockchain μπορεί να συμπληρώσει την τεχνολογία geofencing στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Advertisement

Η ώρα εισόδου ή εξόδου ενός οχήματος της δοκιμής από μία γεωγραφικά περιορισμένη ζώνη καταγραφόταν σε ένα blockchain – ένα ασφαλές και διαφανές ψηφιακό ημερολόγιο που δημιουργεί μόνιμα αρχεία (σφραγισμένα ως προς το χρόνο) τα οποία και αποθηκεύονται σε πολλαπλούς υπολογιστές – διασφαλίζοντας ότι τα «πράσινα χιλιόμετρα» που διανύονται μπορούν να αποθηκεύονται με ασφάλεια και να διαμοιράζονται μεταξύ των ενδιαφερομένων όπως οι Αρχές της πόλης και οι ιδιοκτήτες στόλων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ανανεωμένο Ford Transit Connect: Με 1 τόνο ωφέλιμο φορτίο

To Ford Transit Custom από 199 ευρώ το μήνα

Το εξωφρενικής σχεδίασης Ford Transit Concept

Advertisement