Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Car Of The Year | newsautoMOTO

Fleet Cars

“Διεθνές Van της Χρονιάς 2021” το νέο Citroen e-Jumpy

  • newsautoteam

Η ηλεκτρική εκδοχή του Jumpy είναι μια πρακτική και ιδανική λύση για τους επαγγελματίες που αναζητούν μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία και ευκολία στη φόρτιση. Το e-Jumpy, παράλληλα, διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των εκδόσεων με θερμικούς κινητήρες, όσον αφορά το ωφέλιμο φορτίο και τον όγκο φόρτωσης.

Διεθνές βαν της χρονιάς για έτος 2021 αναδείχτηκε το αμιγώς ηλεκτρικό βαν της Citroen, e-Jumpy. Πρόκειται για μια διάκριση που ακολουθεί εκείνη του Citroen Berlingo, το οποίο είχε αναδειχθεί “Van της Χρονιάς” το 2019, ενώ είναι η 6η φορά που μοντέλο της Citroen ανακηρύσσεται International Van of the Year.

Το σύγχρονο στυλ, η άνεση, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και η ευρυχωρία του σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής τεχνολογίας, έπεισαν ένα πάνελ 24 ανεξάρτητων δημοσιογράφων και εκδοτών περιοδικών που ειδικεύονται στα Εμπορικά Οχήματα (LCV). Το βραβείο υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της προσφοράς του μοντέλου της Citroën για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή πραγματικότητα των μετακινήσεων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στις επαγγελματικές χρήσεις.

«Η ηλεκτρική έκδοση του Jumpy παρέχει στους επαγγελματίες πρακτικές λύσεις για νέες προκλήσεις κινητικότητας σε αστικές και αγροτικές περιοχές χάρη στην αυξημένη αυτονομία που επιτρέπει όλο και περισσότερα ταξίδια με άνευ προηγουμένου άνεση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου με τα συμβατικά καύσιμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Vincent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën.

Ευελιξία:

Οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για το e-Jumpy μπορούν να επιλέξουν το εύρος της αυτονομίας που ταιριάζει καλύτερα στις καθημερινές τους ανάγκες. Διατίθενται δύο επιλογές: 230 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP με μπαταρία 50kWh ή 330 χιλιόμετρα με μπαταρία 75kWh. To Van κινείται ηλεκτρικά και παρέχει ελευθερία πρόσβασης σε όλα τα αστικά κέντρα.

Οδήγηση:

Η άνεση είναι σημαντικά βελτιωμένη για τον οδηγό χάρη στην απουσία θορύβου και δονήσεων. Ο κινητήρας των 100kW μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα με τη μέγιστη τιμή της ροπής να είναι άμεσα διαθέσιμη, από την εκκίνηση. Παρέχει με τον τρόπο αυτό, πλήρη ηρεμία σε ένα έντονο εργασιακό περιβάλλον.

Ευκολία στη χρήση:

Το ë-Jumpy φορτίζεται εύκολα στο σπίτι, σε ιδιωτικό ή δημόσιο σταθμό φόρτισης ή σε εξαιρετικά γρήγορο κοινόχρηστο σταθμό φόρτισης, στον οποίο μπορεί να φορτίσει το 80% της μπαταρίας μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας. Η οθόνη αφής 7″ του ë-Jumpy παρέχει μια σειρά πληροφοριών σχετικών με την ηλεκτρική ενέργεια, όπως ροή ενέργειας, στατιστικά κατανάλωσης, προγραμματισμό φόρτισης και λειτουργίας του κλιματισμού.

Τα καλύτερα στοιχεία από το Jumpy είναι εδώ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τις δυνατότητες που κάνουν την καθημερινή ζωή ευκολότερη για επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κάποια από τις συμβατικές εκδόσεις του Jumpy. Το ë-Jumpy διατίθεται με τρεις εκδόσεις και τρία διαφορετικά μήκη. Το ύψος του στα 1,90 μέτρα εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους τους χώρους στάθμευσης και το ωφέλιμο φορτίο, αλλά και ο όγκος φόρτωσης που διαθέτει, είναι όμοια με τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης: έως 6,6 m3 ωφέλιμου όγκου, ωφέλιμο φορτίο 1.275 κιλά, ωφέλιμο πλάτος 1,25 m μεταξύ των θόλων των τροχών, σύστημα Moduwork κ.λπ. Και όπως κάθε καλό επαγγελματικό όχημα, είναι σχεδιασμένο για επαγγελματίες, με ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε το κόστος χρήσης να παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Το Νέο Citroën ë-Jumpy είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία με το όφελος της επιδότησης από τη Δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ύψους 6.117€ (συμπεριλαμβάνεται και το όφελος της απόσυρσης).

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι οίκοι ανοχής

Lockdown: Πώς μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

VW: Γιατί είπε “όχι” στο εργοστάσιο της Τουρκίας

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr