Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

«Ασανσέρ» οι επιπλέον χρεώσεις που επιβάλλει η Beat!

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ασανσέρ» οι επιπλέον χρεώσεις που επιβάλλει η Beat!

Fleet Cars

«Ασανσέρ» οι επιπλέον χρεώσεις που επιβάλλει η Beat!

Fleet Cars

Από τις 16 Ιουνίου το κόστος προμίσθωσης ήταν 2 ευρώ ενώ από τις 24 Ιουνίου το αντίστοιχο κόστος μειώθηκε στο 1,2 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σε «ασανσέρ» έχει εξελιχθεί το κόστος προμίσθωσης που επιβάλλει η Beat στους πελάτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή κλήσης Ταξί στην Ελλάδα καθώς την προηγούμενη εβδομάδα (16/6) κυμαίνονταν σε 2 ευρώ ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουνίου το αντίστοιχο κόστος μειώνεται σε 1,2 ευρώ!

Το πρώτο κόστος προμίσθωσης έως 2 ευρώ που πλήρωναν οι πελάτες της Beat στην Ελλάδα, επιβλήθηκε σύμφωνα με την εταιρεία για να μπορέσει η ίδια να προσελκύσει περισσότερα ταξί στην πλατφόρμα και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Μάλιστα η Beat τόνισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ενισχύσει το εισόδημα των οδηγών ενώ το κόστος προμίσθωσης είναι απολύτως νόμιμο καθώς προσδιορίζεται σε σχετική Υπουργική Απόφαση και αντιστοιχεί στο ποσό που πρέπει να πληρώσεις για να χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία κλήσης ταξί.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στις 23 Ιουνίου η εταιρεία με νέα ανακοίνωση τονίζει ότι μειώνει το κόστος προμίσθωσης από τα 2 ευρώ σε 1,2 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες οι πελάτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» την εταιρεία και να χρησιμοποιήσουν άλλες εφαρμογές εύρεσης Ταξί που δεν επιβάλλουν κόστος προμίσθωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr,  το αποτέλεσμα ήταν η κάθετη πτώση της ζήτησης των υπηρεσιών Ταξί στην πλατφόρμα της Beat και τα παράπονα των πελατών πολλά. Έτσι επήλθε η άμεση αντίδραση της ίδιας της εταιρείας ώστε να περιορίσει τις ζημιές. Πάντως η Beat επισημαίνει ότι η αναπροσαρμογή έγινε μετά τον εξορθολογισμό των τιμών του ταξί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι καταγράφηκε αύξηση 5% στις διαδρομές που ολοκληρώνονται μέσα από την εφαρμογή.

Η νέα ανακοίνωση της Beat αναγράφει ότι: «Σε συνέχεια της ενημέρωσης της προηγούμενης εβδομάδας (Πέμπτη 16/6) σε οδηγούς ταξί και επιβατικό κοινό για την επιβολή της χρέωσης προμίσθωσης, η Νο1 εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ελλάδα αποφασίζει τη μείωσή της από €2 σε €1,20 με εφαρμογή από την Παρασκευή 24/6 και ώρα 12:00 μ.μ. Η αναπροσαρμογή έρχεται μετά τον εξορθολογισμό των τιμών του ταξί από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των επιβατών.

Η αρχική απόφαση έχει επιφέρει ήδη υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών για τους επιβάτες, ενισχύοντας παράλληλα το εισόδημα των οδηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου, 8 στους 10 επιβάτες της Beat εξυπηρετούνται άμεσα, καθώς οι 8.000 συνεργαζόμενοι οδηγοί ταξί διπλασίασαν το χρόνο που μένουν ενεργοί στην πλατφόρμα εξυπηρετώντας διαδρομές. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται 5% αύξηση στις διαδρομές που ολοκληρώνονται μέσα από την εφαρμογή.

Advertisement

Με τη ζήτηση για υπηρεσίες ταξί να αυξάνεται συνεχώς – και συνολικά 61% σε σχέση με το 2019 – η εταιρεία υποστηρίζει διαρκώς τους συνεργαζόμενους οδηγούς της ώστε να μπορεί  να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες. Η ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των οδηγών είχε ερευνηθεί και γνωστοποιηθεί από την εταιρεία, ενώ οι ταυτόχρονες και επακόλουθες καθυστερήσεις στην εύρεση ταξί την έκαναν επιτακτική.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιπλέον χρέωση έως 2 ευρώ επιβάλλει η Beat!
Beat: Προνομιακές εκπτώσεις για αγορά αυτοκινήτου!
Beat vs Λυμπερόπουλος: Σημειώσατε «1»!

Advertisement