Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αυτοί μπορούν να αποκτήσουν φορτηγό ιδιωτικής χρήσης

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοί μπορούν να αποκτήσουν φορτηγό ιδιωτικής χρήσης

Fleet Cars

Αυτοί μπορούν να αποκτήσουν φορτηγό ιδιωτικής χρήσης

Fleet Cars

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών όρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης οχημάτων άνω των 8 τόνων.

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αλλαγές που αφορούν στις προϋποθέσεις αλλά και στη διαδικασία για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης σε κατηγορίες προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα στην Υπουργική Απόφαση ξεκαθαρίζεται ποιοι δικαιούνται φορτηγά Ιδιωτικής χρήσης και ποια έγγραφα και πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίσουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών για να εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τεύχος δεύτερο, αριθμός φύλλου 2085: «Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης υπό στοιχεία Α14/οικ.17100/505/2020 με θέμα «Καθορισμός προϋποθέσεων και διαδικασίας για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης σε κατηγορίες προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» (Β’ 1129).

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης αποφασίσει ότι:

Άρθρο 1

Advertisement

Το άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης υπό στοιχεία Α14/οικ.17100/505/2020 με θέμα «Καθορισμός προϋποθέσεων και διαδικασίας για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης σε κατηγορίες προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» (Β’ 1129) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 2

Advertisement

1.Άδειες κυκλοφορίας ΦΙΧ αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας (φορτηγά, αρθρωτά, συρμοί) με ΜΑΜΦΟ άνω των 8 χιλιάδων (8.000) χιλιογράμμων χορηγούνται από τις υπηρεσίες μεταφορών των Περιφερειών της Χώρας:

α. σε Εθελοντικές Οργανώσεις ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, για την εξυπηρέτηση σκοπών πολιτικής προστασίας,

β. σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους, μέλη της ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων ιστιοπλοΐας, για μεταφορά σκαφών του ομίλου ή των μελών του,

Advertisement

γ. σε ιππικούς ομίλους, μέλη της ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων ιππικών αθλημάτων, που διαθέτουν δέκα τουλάχιστον άλογα, για τη μεταφορά αλόγων του ομίλου

ή των μελών του ή σε μέλη αυτών που είναι αθλητές ιππείς και ιδιοκτήτες πέντε τουλάχιστον αλόγων, για τη μεταφορά ιδιόκτητων αλόγων.

δ. σε Ιερές Μονές.

2.Για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στα πρόσωπα αυτού του άρθρου υποβάλλονται στην κατά τόπον αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της Περιφέρειας τα εξής δικαιολογητικά:

α. Αίτηση από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, νομίμως εκπροσωπούμενο, στην οποία αναφέρεται το μεταφορικό έργο που θα εξυπηρετεί το ΦΙΧ αυτοκίνητο.

β. Τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει κατά περίπτωση η νόμιμη σύσταση, ο σκοπός και η εκπροσώπηση του νομικού προσώπου.

γ. Για τις Εθελοντικές Οργανώσεις ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

δ. Για τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους:

αα. βεβαίωση εγγραφής στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και

ββ. βεβαίωση αθλητικής αναγνώρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ε. Για τους ιππικούς ομίλους:

αα. βεβαίωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ) από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του ιππικού ομίλου στην ΕΟΙ και ο αριθμός των ενεργών αθλητικών ίππων που έχει στη δύναμή του και

ββ. βεβαίωση αθλητικής αναγνώρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

στ. Για τους αθλητές-ιππείς, βεβαίωση της ΕΟΙ από την οποία να προκύπτει ότι ο αθλητής είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο αθλητών της ομοσπονδίας, ότι είναι ενεργός αθλητής, ο ιππικός όμιλος στη δύναμη του οποίου ανήκει και ο αριθμός των ιδιόκτητων ενεργών αθλητικών ίππων του αθλητή που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΟΙ.

ζ. Για τις Ιερές Μονές, η αίτηση της περίπτωσης α’.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρακάκης: 9 στα 10 φορτηγά που εισάγονται είναι παλαιά και ρυπογόνα
Τροχαία: 72 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους!
Ετοιμάζεται «έξωση» για τα φορτηγά από τις πόλεις!