Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αυτές είναι οι τρεις εταιρείες που παρέχουν λεωφορεία με leasing

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι τρεις εταιρείες που παρέχουν λεωφορεία με leasing

Fleet Cars

Αυτές είναι οι τρεις εταιρείες που παρέχουν λεωφορεία με leasing

Fleet Cars

Αδερφοί Σαρακάκη, Med Bus και Εθνική Leasing επιλέχθηκαν από την ΟΣΥ.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ανάκληση της απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο που αφορούσε στην προμήθεια λεωφορείων με ανοιγοκλειόμενα παράθυρα η ΟΣΥ δημοσίευσε στο Διαύγεια τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού.

Συνολικά η ΟΣΥ θα αποκτήσει με τη μέθοδο του leasing 293 μεταχειρισμένα λεωφορεία για 3+1 έτη με ηλικία έως και 10 έτη τα οποία θα ενισχύσουν πάνω από 16 λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ στα οποία η διοίκηση έχει εντοπίσει προβλήματα συνωστισμού ενώ μετά τη λήξη της σύμβασης θα έχει δικαίωμα αγοράς τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μέρος του διαγωνισμού που αφορούσε την προμήθεια 40 αρθρωτών 18μετρων λεωφορείων κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν συγκεντρώθηκαν προσφορές αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των υπόλοιπων λεωφορείων και έτσι θα αποκτηθούν 243 λεωφορεία 12 μέτρων και 50 οχήματα 18 μέτρων.

Οι εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε η μίσθωση είναι οι: «MED BUS AND TRUCK CENTER ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΕ», «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΘΝΙΚΗ  LEASING AE». Η έκπτωση στο μίσθωμα που πρόσφεραν ποικίλει από 0% έως και 11% ανάλογα τον τύπο του κάθε λεωφορείου. Έτσι, το κάθε λεωφορείο θα κοστίσει από 2.482 ευρώ έως και 2.800 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά τα μοντέλα των λεωφορείων, τα 12μετρα (κανονικά) λεωφορεία θα είναι 6 διαφορετικών τύπων: Ιrisbus Crossway LE 2011, Irisbus Crossway LE 2010, Solaris Urbino 12 2010, Volvo / B9L / 7700, ΜΑΝ / Lion’s City A21, Mercedes Benz/Citaro O530. Τα αρθρωτά 18μετρα λεωφορεία θα είναι 4 τύπων: Solaris Urbino 18 2010, ΜΑΝ / Lion’s City A23, Mercedes Benz/Citaro O530G, Solaris Urbino 18.

Advertisement

Στις αρχές Απριλίου υπεγράφη και η σύμβαση μεταξύ της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και των Εταιρειών ΕΘΝΙΚΗ LEASINGAE, ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ και ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕ-MEDBUS, για την μίσθωση μέσω leasing λεωφορείων αστικού τύπου με διάρκεια τρία έτη με δικαίωμα μονομερούς παράτασης από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. για ένα ακόμη έτος.

Όπως έχει εξαγγελθεί, τα νέα λεωφορεία θα τεθούν σταδιακά στις συγκοινωνιακές γραμμές της Αττικής από τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. κ. Στέφανος Αγιάσογλου: «Η σημερινή υπογραφή των συμβάσεων με τις τρεις ανάδοχες Εταιρείες ολοκληρώνει στην πράξη μία αναδιοργάνωση που άρχισε τον Μάρτιο του 2020, με πρώτη κίνηση την επαναφορά στην κυκλοφορία μεγάλου μέρους των υφιστάμενων οχημάτων, την πρόσληψη 423 οδηγών και τεχνιτών και την ενίσχυση τώρα με αυτά τα λεωφορεία EURO V – 10 ετών και νεότερα. Με πραγματικά fast track και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες – όπως και οι δύο ανεξάρτητες αρχές ΑΣΕΠ και Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκαν – προχωράμε στην επίτευξη του βασικού στόχου, που είναι ο απόλυτος εκσυγχρονισμός των δημόσιων Οδικών Συγκοινωνιών προς όφελος του επιβατικού κοινού».

Advertisement

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Eπιπλέον 300 λεωφορεία με leasing στο πρώτο 10ήμερο Απριλίου
Διαγωνισμός για 800 ηλεκτρικά, CNG και υβριδικά λεωφορεία!
Πιστοποιημένα μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε λεωφορεία και Μετρό

Advertisement