Live Κίνηση
Περισσότερα
Fiat 2020

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Fiat 500X Sport

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Fiat 500X Sport

Fiat 2020

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Fiat 500X Sport

Fiat 2020

Δυναμισμός, οδική συμπεριφορά που συναρπάζει και αξεπέραστο Ιταλικό στιλ: το νέο Fiat 500X Sport φέρνει στο προσκήνιο τη σπορ πλευρά του Ιταλικού Crossover.

Advertisement
Advertisement

Το νέο 500X Sport διαθέτει σειρά σημαντικών τεχνικών χαρακτηριστικών που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν το δυναμικό χαρακτήρα, την ακρίβεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα η νέα έκδοση εφοδιάζεται με μια ειδική για την περίπτωση ανάρτηση, η οποία παράλληλα μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 13 χιλιοστά σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, αλλά και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά διάστασης 225/40. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα πιο επιθετικό αυτοκίνητο με ακόμα καλύτερη σταθερότητα που εγγυάται ασφάλεια και δυναμισμό.

Η δύναμη πρέπει να προσφέρεται με ακρίβεια και ισορροπία. Αυτό στο χώρο του αυτοκινήτου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Για αυτό το λόγο στην περίπτωση της έκδοσης του 500Χ Sport με τον κινητήρα 1.3 Τurbo FireFly με τους 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT έγιναν εκτενέστερες αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Fiat-500X-Sport-c1000x600

Το σύστημα διεύθυνσης απέκτησε νέα ρύθμιση για πιο άμεση απόκριση και πληροφόρηση, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση όπου τοποθετήθηκαν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και ασφάλεια, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης.

Οι παραπάνω αλλαγές σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των 19 ιντσών αύξησαν την πλευρική επιτάχυνση κατά 8% -σε σχέση με ένα αντίστοιχο 500Χ Cross με τροχούς 18 ιντσών- μείωσαν την υποστροφή κατά 26% και την υπερστροφή κατά 17%.

Advertisement